Amatör Spor Kulüplerine Malzeme Desteği

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, şehirde faaliyet gösteren 200 dolayındaki amatör spor kulübünden 120’sine spor malzemesi yardımında bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (ASKF) tarafından düzenlenen amatör spor haftası kutlamaları sona ererken, Erzurum’da amatör spor kulüplerine spor malzemesi yardımı yapıldı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ASKF’nin ortaklaşa düzenledikleri amatör spor haftası kutlamaları kapsamında Erzurum GHSİM kış ve buz sporlarının yanı sıra şehirde amatör futbol ve salon sporlarında faaliyetlerde bulunan spor kulüplerine malzeme yardımında bulundu.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, amatör spor malzemesi alması gereken kulüpleri başarı ölçüsüne göre Spor Genel Müdürlüğü’nün belirlediğini belirterek, “Bizde ilimezde 120 spor kulübüne spor malzemesi dağıttık” dedi.

ERZURUM BİR SPOR KENTİ

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum’un 50 bine yakın lisanslı sporcu sayısı, 20 bin faal lisanslı sporcu sayısı ile Türkiye’nin önemli bir spor merkezi olduğuna değinerek, “Bugün Erzurum 100’e yakın spor tesisi ile yaz ve kış sporlarında Türkiye’nin önde gelen bir spor kentidir. 10 bini aşkın kış ve buz sporlarındaki sporcu sayısı ile de takdir toplamaktadır. Biz buz sporlarında lider bir kent olmak zorundayız” dedi.

Kaynak: İHA