Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Sona Erdi

Van'da, Amatör Spor Haftası etkinliklerinin kapanış töreni düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen Amatör Spor Haftası etkinlikleri, Edremit Nur Tatar Spor Salonu’nda erkekler voleybol final maçı ile sona erdi.

Van İşitme Engelliler Spor Kulübü ile Erek Beş Yıldız Spor Kulübü takımları arasında oynanan final maçını Erek Beş Yıldız Spor Kulübü kazandı.

Final mücadelesinin ardından Amatör Spor Haftası'nın kapanış töreni yapıldı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, hükümetin, valiliğin ve büyükşehir belediyesinin amatör spor kulüpleri ve sporcuları önemsediğini belirterek,

"Gençlerimizin ve çocuklarımızın sporla eğitilmesi ve sporla yetiştirilmesi hususuna çok önem veriyoruz. Van'da da inşallah görevi tamamladığımızdaki hedeflerimizden biri, buradaki amatör spor kulüp sayısını ve sporcu sayısını artırmış ve amatör spor dallarına yenilerini eklemiş olmaktır. Bu hedefi kurumlarımızla ve yöneticilerimizle el ele vererek gerçekleştirmek istiyoruz."

Sporculara olan desteklerinin devam edeceğini belirten Zorluoğlu, engelli sporcuları da ihmal etmeyeceklerini vurguladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise etkinlikler kapsamında 9 dalda, dolu dolu bir hafta geçirdiklerini söyledi.

Törende konuşmaların ardından Zorluoğlu ve protokol üyeleri, 2017 yılı içerisinde farklı dallarda uluslararası ve ulusal müsabakalarda derece elde eden sporculara ödüllerini verdi.

Törende, Gençlik Spor Bakanlığı tarafından gönderilen spor malzemeleri de kentte faaliyet gösteren 100 spor kulübüne dağıtıldı.

Kaynak: AA