Hakkari'de U14 Milli Takım Seçmeleri

Türkiye Futbol Federasyonu Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, U14 milli takım seçmeleri kapsamında geldiği Yüksekova ilçesinde, futbolcuların çalışmalarını izledi.



Beraberindeki heyetle şehir stadının yanındaki tesislerde Yüksekova Belediyespor alt yapı takımı ile Şemdinli'den gelen alt yapı futbolcularından oluşan takım arasında yapılan maçı izleyen Polater, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yetenekli gençleri milli takıma kazandırmak için ülke genelinde uyguladığı proje kapsamında ilçeye geldiklerini söyledi.

Uygulamanın bölgeler bazında yapıldığını aktaran Polater, "Futbol Federasyonu bu çalışmayı Yüksekova ilçesinde de yapıyor. Umarım buradaki yetenekleri keşfedip milli takım hocalarımıza göndeririz. 14 bölgede, bölge karmaları oluşturuluyor. Futbol Federasyonu'nun göstereceği yerlerde bölgeler bir araya geliyor ve buradan da en iyiler tespit edilip U14, U15 ve U17 kategorilerinde milli takım seviyesine çıkarılıyor." diye konuştu.

İlçenin İran sınırında yer aldığına dikkati çeken Polater, "Futbol federasyonun çalışmalarının böyle sınırda da yapılması önemlidir. Buradaki potansiyel çok yüksek. İnşallah bu potansiyelimizi artırıp ülkemizi temsil edecek, milli formaya layık olacak sporcuları seçip milli takıma kazandırma düşüncesindeyiz. Tüm sporculara başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Seçilecek futbolcuların ilerleyen günlerde Van'a çağrılacağı öğrenildi.

Kaynak: AA