DÜ Tarafından Diyarbakır'da Panel Düzenlenecek

Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi tarafından “Ülkemizde Futbol ve Futsalın Gelişimi” konulu panel düzenlenecek.

Panel, Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi Salonunda 1 Kasım’da yapılacak. Düzenlenecek etkinliğe, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Gelişim Direktörü, Genç Milli Takım Sorumlusu, Futsal Milli Takım Sorumlusu ve Plaj Futbolu Milli Takım Sorumlusu Tolunay Kafkas, Futsal Milli Takım Antrenörü Sercan Görgülü, Futsal Milli Takım Yardımcı Antrenörü Murat Kaya, Futsal Milli Takım İdari Görevlisi Cem Pamiroğlu, Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Okutmanı ve eski futbol hakemi Nihat Mızrak ve Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Araştırma Görevlisi Dr. Savaş Ayhan panelist olarak katılacak.

Panelin Başkanlığını Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zafer Aktürk yapacak.

Panelin paydaşı ve Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Araştırma Görevlisi Dr. Savaş Ayhan, 1 Kasım’da gerçekleşecek panelle ilgili açıklamalarda bulundu. Ayhan, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Dünyada bilinen ve popiletesi her geçen gün artan futsal ile ilgili bir etkinlik yapma kararı aldık. Bu anlamda panel yapma düşüncemiz oldu. Yapılan görüşmelerimiz olumlu sonuçlandı ve 1 Kasım’da Diyarbakır’da ilk defa “Ülkemizde Futbol ve Futsalın Gelişimi” konulu panel düzenleyeceğiz. Panelimiz üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Panelin konusu, dünyada çok önemli olan ve iyi bir konuma sahip olan futsalın ülkemizden yeterince farkında olunmamasından dolayı bir farkındalık oluşturmaktır” dedi.

Ayhan, panelin düzenlenmesine büyük destek veren Dicle üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Güle ve rektör yardımcılarına teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA