Beşiktaş, Fransa'dan 3 puanla döndü

Şampiyonlar Ligi'ne Beşiktaş, Monaco'yu deplasmanda 2-1 yenerek puanını 9'a çıkardı.

Beşiktaş, Fransa'dan 3 puanla döndü
Şampiyonlar Ligi G Grubu 3'üncü maçında Beşiktaş, Monaco'yu deplasmanda 2-1 yenerek 3'te 3 yaptı. Beşiktaş, bu sonuçla birlikte Süper Lig ekipleri arasında Şampiyonlar Ligi'nde 3'te 3 yapan ilk takım olma unvanını elde etti.

Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren goller 34 ve 54'te Cenk Tosun'dan gelirken; ev sahibi Monaco'nun tek sayısını 30'uncu dakikada Radamel Falcao kaydetti.

Gruptaki diğer maçta Leipzig; Orban, Forsberg ve Jean-Kevin Augustin'in golleriyle Porto'yu evinde 3-2 mağlup etti. 3'üncü maçlar sonunda alınan sonuçlarla Beşiktaş 9 puanla liderliğini korurken; Leipzig 4 puanla 2'nci, Porto 3 puanla 3'üncü ve Monaco 1 puanla son sırada yer aldı.

Beşiktaş, Fransa'dan 3 puanla döndü

BEŞİKTAŞ KENDİ REKORUNU KIRDI

Bu zamanda kadar 6 defa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş, bu süreç içinde en fazla 7 puana ulaştı. 1997-1998 sezonunda 6, 2000-2001'de 4, 2003-2004'te 7, 2007-2008'de 6, 2009-2010'da 4, 2016-2017'de 7 puan toplayan Beşiktaş, Monaco'yu yenerek 9 puana ulaşırken, kulüp tarihinin en yüksek Şampiyonlar Ligi puanına ulaştı

MONACO:1 - BEŞİKTAŞ: 2

MAÇTAN DAKİKALAR

MAÇ SONA ERDİ

90'Sağ kanattan gelişen atağımızda topla buluşan Ricardo Quaresma ortasını arka direkteki Ryan Babel'e doğru göndermek istiyor fakat savunma zamanında araya girerek topu uzaklaştırıyor.
90'Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 4 dakika ilave ediliyor.
89'Beşiktaş 3. ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Maçta 2 GOL kaydeden Cenk Tosun oyundan alınırken, Alvaro Negredo yerine oyuna dahil oluyor.
87'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun Gabriel Boschilia geçiyor. Gabriel Boschilia'nın ceza alanına gönderdiği ortası kaleci Fabricio Agosto'da kalıyor.
85'Maçın sonlarına yaklaşırken topla oynama yüzdelerinde Beşiktaş'ın ufakta olsa üstünlüğü bulunuyor.
79'Monaco oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Gabriel Boschilia, Djibril Sidibe'nin yerine oyuna dahil oluyor.
75'Cenk Tosun'un pasıyla topla buluşan Oğuzhan Özyakup, ceza sahası içi sol çaprazında rakibinden sıyrıldıktan sonra şutunu çekiyor ancak kaleci Danijel Subasic bu şutu çıkartmayı başarıyor.
74'Beşiktaş'da iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Sırasıyla Anderson Talisca ve Tolgay Arslan oyundan alınırken, Oğuzhan Özyakup ile Gary Medel oyuna dahil oluyor.
71'Ceza sahası dışı sol çaprazdan Radamel Falcao'nun çektiği şut Pepe'ye çarpıp kornere gidiyor.
69'Ryan Babel'in sağ kanada bıraktığı topu önüne alan Ricardo Quaresma, çaprazdan sert bir şut çekiyor fakat kaleye paralel giden bu şut auta çıkıyor.
67'Rony Lopes'in kaleyi cepheden gören bir noktadan çektiği zayıf şut kalecimiz Fabricio Agosto'da kalıyor.
64'Sağ kanatta topu iyi getiren Rony Lopes pasını penaltı noktasının gerisine doğru gönderiyor. O noktada Thomas Lemar topun gelişine şutunu çekiyor fakat top savunmamızdan geri dönüyor.
61'Kaleye çok uzak mesafeden Almamy Toure'nin çektiği şut farklı şekilde üstten auta çıkıyor.
59'Ricardo Quaresma'nın pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Anderson Talisca, şutunu çekiyor ancak top doğrudan auta gidiyor.
57'Maçta ilk oyuncu değişikliği Monaco cephesinden geliyor. Youri Tielemans, yerini Rony Lopes'e bırakıyor.
54'Ryan Babel, golde asist yapan oyuncu oluyor.
54'GOL Beşiktaş, Cenk Tosun ile skoru 2-1'e getiriyor. Ceza yayının hemen sağından Tolgay Arslan'ın çektiği şut direğe çarpıp sol tarafta Ryan Babel'in önünde kalıyor. Babel, topu düzelttikten sonra pasını penaltı noktasının üzerine doğru gönderiyor. Savunmanın markajından kurtulan Cenk Tosun topun gelişine şutunu çekerek takımı ve kendisi adına 2. golü atmayı başarıyor.
49'Avantaja bırakılan pozisyonda Keita Balde sarı kart ile cezalandırılıyor.
46'İkinci yarının ilk düdüğü geliyor ve ikinci devre Monaco'nun santra vuruşuyla başlıyor.
İLK YARI SONA ERDİ
42'Ceza sahası içi sağ çaprazında Radamel Falcao'nun çektiği şut savunmamızdan geri geliyor.
40'Ceza yayının hemen solunda Youri Tielemans, sağ ayağıyla plase bir vuruş yapıyor fakat top Fabricio Agosto'da kalıyor.
36'Tolgay Arslan, rakibi Radamel Falcao'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.
34'Ricardo Quaresma, golde asist yapan oyuncu oluyor.
34'GOL Beşiktaş, Cenk Tosun ile maçta eşitliği yakalıyor. Sağ kanatta topla buluşan Ricardo Quaresma ortasını altıpasın üzerine doğru gönderiyor. O noktada topa çok iyi yükselen Cenk Tosun kafa vuruşunu yapıyor ve top ağlarla buluşuyor.
30'Keita Balde golde asist yapan oyuncu oluyor.
30'GOL ! Monaco, Radamel Falcao ile skoru 1-0'a getiriyor. Orta alanda topla buluşan Keita Balde, pasını Radamel Falcao'ya atıyor. Falcao ceza alanı içi sol çaprazında topu sağına çektikten sonra yerden şutunu çekiyor ve top Fabricio Agosto'nun yanından ağlarla buluşuyor.
29'Beşiktaş gole çok yaklaşıyor ! Anderson Talisca'nın pasıyla ceza sahası içi sol tarafında topla buluşan Ryan Babel, kaleye çok sert bir şut çekiyor ancak Jemerson Jesus'a çarpan top direğin hemen üstünden kornere çıkıyor.
21'Bu sefer köşe vuruşu için topun başına geçen Ricardo Quaresma ön direğe ortasını yapıyor ancak Monaco savunması topu uzaklaştırıyor.
21'Sağ kanatta Ricardo Quaresma serbest vuruştan ortasını penaltı noktasının gerisinde doğru gönderiyor. O noktada Atiba Hutchinson topun gelişine şutunu çekiyor fakat kaleci Danijel Subasic tam köşeden topu kornere çelmeyi başarıyor.
18'Cenk Tosun'un pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Anderson Talisca ofsayta yakalnıyor.
18'Ceza sahası dışı sağ çaprazdan kazanılan bu serbest vuruş için topun başına geçen Thomas Lemar, doğrudan kaleye şansını deniyor ancak son anda Fabricio Agosto topu kornere çelmeyi başarıyor.
5' Sol tarafta topu önüne iyi alan Caner Erkin, altıpasın içine doğru ortasını gönderiyor. O noktada Cenk Tosun kafa vuruşunu yapıyor ancak Cenk, topa yükselirken rakibi Fabinho'ya faul yapıyor.
4' Sol kanatta topla buluşan Thomas Lemar sol ayağıyla ortasını yapıyor ancak top doğrudan auta çıkıyor.
2' Sağ kanattan kazandığımız köşe vuruşu için topun başına Ricardo Quaresma geçiyor. Ricardo Quaresma'nın ceza sahasına gönderdiği ortası dışarıdan geldiği için hakem autu gösteriyor.
1' Hakem Milorad Mazic maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye Beşiktaş başlıyor.

Takımların zorlu mücadele sahaya çıkacakları 11'ler de belli oldu.

MONACO: Subasic, Sidibe, Glik, Jemerson, Toure, Tielemans, Moutinho, Fabinho, Lemar, Keita Balde, Falcao

BEŞİKTAŞ: Fabri, Adriano, Pepe, Tosic, Caner, Atiba, Tolgay, Quaresma, Babel, Talisca, Cenk Tosun