Metin Albayrak Açıklaması 'Gençlerbirliği Maçı Bize Yakışmadı'

Beşiktaş Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak, siyah-beyazlıların yarın deplasmanda oynayacağı Monaco maçı öncesi yaptığı açıklamada ligde alınan Gençlerbirliği mağlubiyetinin kendilerine yakışmayacak bir sonuç olduğunu söyledi.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi G Grubu 3. maçında yarın deplasmanda Monaco ile karşılaşacak. Siyah-beyazlıların Fransa kafilesinde yer alan Beşiktaş Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak, havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yarın oynanacak olan mücadelenin önemine değinen Albayrak, “Yarınki maç çok önemli. Buraya 3 puan almak için geldik. Eğer o puanı alırsak gruptan çıkmak için çok önemli bir avantaj elde etmiş olacağız. İnşallah buradan 3 puanla dönmek istiyoruz” dedi.



“Gençlerbirliği mağlubiyeti bize yakışmadı”

Süper Lig’in 8. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği’ne 2-1 yenildikleri maçın Beşiktaş’a yakışmadığını dile getiren Albayrak, “Bu maçın havası tabii ki farklı olur. Her takımın kötü oynama lüksü vardır. Ama biz 2 senedir spor kamuoyunu iyi futbola alıştırdığımız için böyle bir Ankara sendromu yaşadık. Aslında Beşiktaş olarak bize hiç yakışmadı. Ama bunun üstesinden kalkabilecek güce ve tecrübeye sahibiz. Hocamız ve futbolcular da bunun bilincinde. Aynı zamanda bugün oynayacağımız maç sadece bizim için değil ülkemiz için de önemli. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur” ifadelerini kullandı.

“Türk pasaportu olan maça alınmayacak”

Türk taraftarların Monaco tarafından bilet aldıkları yönünde sorulan bir soruya ise Metin Albayrak şöyle cevap verdi:

“UEFA’ya kesin bir bilgi verdik. Monaco tarafından bilet alsa bile Türk pasaportu olan hiç kimse maça alınmayacak. Bunu söylemek bile acı ama Lyon maçında uğradığımız o haksız cezadan dolayı muzdarip olduk. Ama yapacak bir şey yok. Umarım kazasız belasız atlatırız yoksa 1 sene ceza alacağız” dedi.



“İlk 20 dakika üzerimizde baskı kuracaklar”

Bu maçın Monaco için daha kritik olduğuna da değinen Albayrak, “Biz onlardan çok daha rahatız. Bize göre daha çok baskılı olacaklarına inanıyorum. Biz her şekilde geniş bir kadroya sahibiz. Büyük ihtimalle ilk 20 dakika taraftar desteğiyle birlikte üzerimizde baskı kuracaklar ama üzerinden kalakcağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: İHA