Mahalleler Arası Rekabet Dorukta

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın başlama vuruşuyla mahalleler arası futbol turnuvasında bu hafta 3 maç birden oynandı.

Mahallelerin sosyalleşmesine ve kaynaşmasına vesile olmak için eski bir geleneğin tekrar canlandırıldığı mahaller arası futbol turnuvasında 6 mahalle karşı karşıya geldi. İsmet Aydın Halı Saha Tesislerinde oynanan 2 maçta Esertepe Mahallesi İncirli’yi 9 -2; Aşağı Eğlence Mahallesi de Ayvalı’yı 5 -1 yendi.

Abdullah Erköse Parkında oynanan maçta ise Bademlik Mahallesi Uyanış Mahallesini 8 -0 mağlup etti.

"Topu patlatan parasını öder, anne - baba çağırdığında maç biter" gibi 90’lı yılların maç kurallarının yeniden hatırlatıldığı maçları Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, muhtarlar ve aileler birlikte izledi. 51 mahalleden 8 -15 yaş arası çocukların katıldığı turnuvada, maçların teknik direktörlüklerini de mahalle esnafları gönüllü yapıyor.

Yenen ve yenilenin de gazozla serinlediği maçların, mahalleler arası sosyalleşmeyi artırdığına dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Mahalle bilincinin güçlenmesine, çocuklarımızın spora teşviki ve arkadaşlık bağları kurmasına vesile olan gazozuna maçlarımızla 90’lı yılların nostalji geleneğini yeniden hatırlatıyoruz. Tatlı bir rekabetin yaşandığı maçlarımızda dostluk, arkadaşlık, centilmenlik kazanıyor. Bu turnuvada sporla sosyalleşiliyor, sporla dostluk mesajı veriliyor.” ifadelerini kullandı.

Maç sonunda Başkan Ak, turnuvaya katılan 6 takımın oyuncularını ve teknik direktörlerini tebrik ederek madalya ile ödüllendirirken, maçlar birlikte içilen gazoz ve toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Kaynak: İHA