Büyük Antalyaspor Derneği Başkanı Çetin Açıklaması

'Geçen sezon sonu oynanan GöztepeEskişehirspor Süper Lige yükselme finalinde saha içi ve saha dışı olaylarda yaşanan güvenlik zafiyetinin cezasının Antalyaspor taraftarlarına kesilmeye çalışılmasını kabul etmiyoruz'.

Büyük Antalyaspor Derneği Başkanı Aziz Çetin, geçen sezon sonu oynanan Göztepe-Eskişehirspor Süper Lige yükselme finalinde, saha içi ve saha dışı olaylarda yaşanan güvenlik zafiyetinin cezasının Antalyaspor taraftarına kesilmeye çalışılmasını kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, 2 senedir artan seyirci sayısına rağmen Antalyaspor taraftarının münferit olaylar hariç hiçbir olumsuzluk içinde bulunmadığını, sahaya yabancı ya da yanıcı madde atmadığını ve takımını olumsuz sonuçlar aldığı haftalarda bile desteklediğini kaydetti.

Cefakar ve vefakar taraftarın stadyum girişlerinde maruz kaldığı çağdışı aramalarda art niyet aradıklarını ifade eden Çetin, "Geçen sezon sonu oynanan Göztepe-Eskişehirspor Süper Lig yükselme finalinde saha içi ve saha dışı olaylarda yaşanan güvenlik zafiyetinin cezasının Antalyaspor taraftarlarına kesilmeye çalışılmasını kabul etmiyoruz." dedi.

Antalyaspor yönetiminin de taraftarının bunca süredir yaşadığı bu olumsuz duruma reaksiyon göstermemesine anlam veremediklerini kaydeden Çetin, Antalyaspor AŞ yönetiminin gerekli merciler ile görüşerek, Türkiye'nin hiçbir stadyumunda bu kadar taraftarı rencide eden, bebek biberonu almayan, çocuk ve kadınlara rahatsızlık verecek kadar sıkılaştırılan aramaların, belirli ve kararında bir düzene getirilmesi için gerekli görüşmeleri yapmalarını talep etti.

Antalyaspor taraftarlarının bu uygulamalar ile stadyumdan ve takımından uzak kalmasının mümkün olmadığını belirten Çetin, "Takımımızın desteğe en çok ihtiyacı olduğu maç Kasımpaşa maçıdır. Bizler tüm olumsuzluklara rağmen takımımızı son dakikaya kadar desteklemeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA