Tepebaşı Gençlik Ve Spor Kulübü Sporcularından Büyük Başarı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED) tarafından düzenlenen Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları’na Tepebaşı Gençlik ve Spor Kulübü damga vurdu.

Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen etkinliğe atletizm, masa tenisi, yüzme, basketbol, futbol ve voleybol branşlarında 32 ilden 760 bedensel yetersizliği bulunan sporcu katıldı.

PAÜ spor tesislerinde 7 branşta gerçekleşen yarışlara, yüzme dalında katılan Tepebaşı Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları ise elde ettiği üstün başarı ile tam 8 madalya kazandı.

4 sporcudan toplam 8 madanya

11-13 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleşen oyunlarda sporculardan Göktan Işın, 16-21 yaşarası 50 metre ve 100 metrede serbest stil 1’incisi olmayı başardı. Seda Demirözlü de 22 üstü yaş gruplarında 25 metre serbest stil 3’üncüsü ve 50 metre serbest stil 2’ncisi olarak dereceye girdi. Ahmet Zeid Başçı da 22 üstü yaş gruplarında 50 metre serbest stil 1’incisi ve 100 metre serbest stil 2’ncisi, Kaan Berke Ceylan ise 22 üstü yaş gruplarında 50 metre serbest stil 2’ncisi ve 100 metre serbest stil 3’üncüsü olmayı başararak madalya almaya hak kazandı. 4 sporcumuzun toplam 8 madalya kazandığı organizasyon, bedensel yetersizliği bulunan bireyleri çeşitli spor dallarında diğer bireylerle bir araya getirerek toplumsal hayata katmayı hedefliyor. Özel Olimpiyatlar Ulusal Oyunları; basketbol, voleybol ve futbol gibi takım branşlarının yanı sıra atletizm, yüzme ve masa tenisi gibi bireysel branşlarda düzenleniyor.

Kaynak: İHA