Sakarya Büyükşehir Basket'ten Tarihi Galibiyet

Tahincioğlu Süper Lig’de mücadele eden Sakarya Büyükşehir Basket, seyircisi önünde ilk maçına Trabzonspor karşısına çıktı. Yüzlerce taraftar önünde oynanan ve büyük bir çekişmeye sahne olan mücadeleyi 87-82’lik skorla kazanan Büyükşehir Basket, ligdeki ilk galibiyetine uzandı.

Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü Tahincioğlu Süper Lig’de sahasındaki ilk maçına Trabzonspor karşısında çıktı. Sakarya Spor Salonu’nda dolu tribünler önünde oynanan mücadeleyi Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, MHP Milletvekili Zihni Açba, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Cüneyt Arıkan, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü Başkanı Akgün Altuğ ve binlerce taraftar katıldı.

Maça Lazeric Jones, Metecan Birsen, Moustapha Fall, CJ Harris ve Nathan Boothe beşiyle başlayan Büyükşehir Basketbol, büyük bir çekişmeye sahne olan ilk çeyreği 4 sayı farklı 22-18 önde tamamladı. İkinci çeyrekte bir ara farkı 11’e kadar çıkararak skoru 31-20’ye taşıyan yeşil-siyahlı ekip, rakibinin arka arkaya bulduğu üçlükleri engel olamayarak devreye 41-40’lık skorla bir sayı farkla önde girdi. Büyükşehir Basket üçüncü çeyreğe de maça çıktığı ilk 5 ile başladı.

Üstünlüğün sürekli el değiştirdiği çeyreği önde tamamlayan takım 63-62’lik skorla Büyükşehir Basket oldu. Son çeyrekte de başa baş bir mücadeleye sahne olan müsabakanın son üç buçuk dakikasına 73-73’lük eşitlikle girildi. Büyükşehir Basket, Metecan Birsen ve Rodney Pryor’ın üst üste gelen üçlükleriyle bitime 1 dakika 49 saniye kala 81-76’lık skorla farkı 5 sayıya çıkardı. Trabzonspor kalan sürede farkı bir sayıya kadar indirmeyi başarsa da üstünlüğünü koruyan Büyükşehir Basket mücadeleyi 87-82’lik skorla kazanarak ligdeki ilk galibiyetine imza attı. 2 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı yeşil siyahlı ekipte CJ Harris attığı 22 sayıyla takımın en skorer oyuncusu oldu. Nathan Boothe ise attığı 10 sayıyla çift hanelere çıkan diğer oyuncu oldu. Büyükşehir Basket üçüncü hafta mücadelesinde Giresun’da Yeşilgiresun Belediyespor ile karşılaşacak.

Maçın sonunda açıklamalarda bulunan Koç Selçuk Ernak, “Zor bir rakiple oynadık. Çok kuvvetli hücum oyuncuları var. Maçın başında da rahat ve özgüvenli oyun ortaya koyamadık. Ama bunu bekliyorduk. Yeni ve genç bir takımız. Bu ligde ilk defa seyircimizin önüne çıktık. Önemli olan maçın içerisindeki dalgalanmaların üstesinden gelmek ve takım halinde kalabilmekti. Oyuncularıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca taraftarlarımız inanılmazdı. Bugün bu salonda ilk defa Süper Lig maçı oynanıyor ve hiç boş yer yok. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Onlara çok ihtiyacımız var. Geçtiğimiz yıl şampiyon olurken de taraftarlarımızın payı çok büyüktü” dedi.

Mehmet Özdoğan ise, “Seyircimizin önünde oynadığımız ilk maçı kazanarak başlamak istiyorduk. İstediklerimizin bir kısmını yapabildik. Ancak kazandığımız için mutluyuz. Taraftarlarımızın bizi yalnız bırakmayacağını biliyorduk. Açıkçası ilk maçtan bu kadar dolu olacağını tahmin etmemiştim. Çok teşekkür ediyoruz. İnşallah devamı gelir” diye konuştu.

Kaynak: İHA