Karaman'da Amatör Spor Haftası Etkinlikleri

Karaman’da, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen 2017 Yılının En’leri ve amatör spor kulüplerine malzeme dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Amatör Spor Haftası dolayısıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Karaman Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından Kale Restoran’da düzenlenen Yılın En’leri ve amatör spor kulüplerine malzeme dağıtım töreninde sporda yılın enleri ödülleri sahiplerini bulurken, amatör liglerde mücadele eden kulüplere malzeme yardımı yapıldı. Törende yaptığı konuşmada Amatör Spor Haftasını coşkuyla kutladıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Karaman’ın spor kenti olmasının sporda markalaşma adına önemli olduğunu söyledi.



Karaman’ın artık, amatör spor branşlarında milli takımlara sporcu veren ve ülkemizin dereceler almasında önemli rol oynayan spor şehirlerinden biri olma yönünde hızla ilerlediğini belirten Kısacık, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği Amatör Spor Haftası 81 ilde olduğu gibi ilimizde ve ilçelerimizde coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Amatör Spor Haftası boyunca yapılan etkinliklerin amacı; halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmeleri, spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocuklarımıza müsabaka tecrübesi kazandırmak, bunlara yönelik müsabakalar düzenlemek, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuklarımızın, bağlı oldukları kulüplerimizin ve sporcularının halkımıza tanıtılması, ülkemizde spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasıdır. İlimiz artık, amatör spor branşlarında milli takımlara sporcu veren ve ülkemizin dereceler almasında önemli rol oynayan önemli spor şehirlerinden biri olma yönünde hızla ilerliyor. Şuan aramızda bulunan 2017 yılında ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarılar elde etmiş sporcularımızı ve emek veren değerli hocalarını tebrik ediyor diğer sporcularımıza gerek ahlaki yönden, gerekse de göstermiş oldukları başarılarıyla örnek olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yılın enlerine plaketleri protokol üyeleri tarafından verilirken, amatör spor kulüplerine de malzeme yardımında bulunuldu.

Törene, Vali Yardımcıları Dr. Sezer Işıktaş ile İsmail Hakkı Çınarsoy, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Yardımcısı Jandarma Albay Mehmet Taşdemir, Ak Parti İl Başkan Vekili İlker Büyükyarma, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Celalettin Özcan, İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Kayatürk, antrenörler ve çok sayıda sporcu katıldı.

Kaynak: İHA