15 Ekim Beyaz Baston Günü

Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü, 15 Ekim Beyaz Baston Günü dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Kulüp Başkanı Nuri Turhan'ın başkanlığında düzenlenen yürüyüşe Körler Vakfı Trabzon Şube Başkanı Seçkin Erdem, kulüp yöneticileri, üyeleri ve gönüllüler katıldı.

Uzun Sokak'ta başlayan yürüyüşte, "Bastonla tanışalım hayatı paylaşalım, engellere inat bağımsız bir hayat" yazan dövizler taşıyan katılımcılar, kaldırım üzerindeki şeritlerle ilgili farkındalık oluşturmakz için bir süre bu şeritler önünde alkış tutttu.

Meydan Parkı'nda yürüyüşün sona ermesinin ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Braille alfabesiyle hazırlanmış basın açıklamasını grup adına okuyan Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Üyesi Şeyma Bulut, engellilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.

Bulut, Trabzonlulara ve yöneticilere seslenerek, "Bir an için düşünün günlük ihtiyaçlarınızı karşılayamadığınızı, alışveriş yapamadığınızı,yaşadığımız kentte özgürce dolaşamadığınızı, çocuklarınızın ihtiyacınızı karşılayamadığınızı, tiyatroya, sinemaya giremediğinizi ve çok sevdiğiniz bir insana geç kaldığımızı düşünün." ifadelerini kullandı.

İnsanların empati kurarak birbirlerini anlayabileceklerini dile getiren Bulut, "Farklılıklarımızın tümünü ortadan kaldırabiliriz. Bugün yaşadığımız sorunları dile getirmemiz gereken bir gün diye düşünüyoruz." dedi.

Kaynak: AA