Türkiye Oryantiring Şampiyonası

Samsun'da başlayan şampiyonanın 1. kademe yarışlarına 921 sporcu katılıyor

Türkiye Oryantiring Şampiyonası 1. Kademe Yarışları, Samsun'da başladı.

Atakum ilçesi Kabadüz Mahallesi'nde düzenlenen şampiyonaya 921 sporcu katıldı. Sporcular, doğanın zorlu şartlarında kıyasıya mücadele verdi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençleri internet bağımlığından kurtarmak istediklerini söyledi.

Oryantiring ile gençlerin ev ortamından çıkarak doğayla buluştuğunu vurgulayan Akyüz, "Aynı zamanda gençleri spora yönlendirerek obezite ile de mücadele ediyoruz. Amacımız, gençlerimize doğa sevgisi aşılamak ve doğayla başbaşa vakit geçirmelerini sağlamaktır. Doğayla buluşmasının içine hareketi, harita ve pusula okuma beceresini de ekleyerek, zihinsel etkinliği ortaya koyuyoruz. Gençlerimizin analitik düşünmesini sağlıyoruz." dedi.

Geçen yıl Dünya Oryantiring Günü'nde 83 bin kişinin katılımıyla yaptıkları etkinlikte rekor kırdıklarını aktaran Akyüz, "Dünya Oryantiring Günü'nde aynı anda en fazla kişiyle oryantiring yaptık. Bunun için Uluslararası Oryantiring Federasyonu, etkinlik maskotu Wody'yi Türkiye'ye gönderdi. Wody, tüm Türkiye'yi dolaşacak. Yarışma boyunca da Samsun'da bulunacak." ifadesini kullandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz ise gençler açısından çok önemli bir etkinlik düzenlendiğine işaret ederek, "Gençlerimizi bugün burada olmasaydı, bir bilgisayarın başında olacaklardı.Gençlerimizi burada, doğa ile mücadele etmeyi öğreniyor." diye konuştu.

Samsun'daki yarışlar, yarın sona erecek.

Kaynak: AA