Osmanlıspor Genel Menajeri Yurtgüven, CFM Diplomasını Aldı

UEFA ve Lozan Üniversitesi ortaklığında düzenlenen UEFA Futbol Yönetimi Sertifika Programı'nı (CFM) başarıyla bitiren Osmanlıspor Kulübü Genel Menajeri Ender Yurtgüven diplomasını aldı.

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı programın 3. semineri Riva'daki TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Seminer, yurt içi ve yurt dışından toplam 32 katılımcıyla başladı. Yaklaşık 9 ay boyunca İngilizce eğitim yapılan seminerde, yazılı ve sözlü sınavlar sonunda gerekli not ortalamasını tutturan 17 katılımcı diploma almaya hak kazandı.

Osmanlıspor Kulübü Genel Menajeri Ender Yurtgüven de semineri başarıyla tamamlayan 17 katılmcı arasında yer aldı.

Yurtgüven'in diplomasını, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, UEFA Ülke Federasyonları Geliştirme Departmanı Müdürü Thierry Favre ile Lozan Üniversitesi'nden Prof. Jean-Loup Chappelet verdi.

UEFA Futbol Yönetimi Sertifika Programı'nda katılımcılar, uluslararası spor organizasyonlarının yapıları, pazarlama, iletişim, maç operasyonları, bütçe yönetimi, stratejik planlama, takım yönetimi, motivasyon gibi birçok alanda profesörler tarafından eğitim aldı ve sınavlara tabi tutuldu.

Kaynak: AA