Konyaspor 0-2 Galatasaray

Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray, deplasmanda Atiker Konyaspor'a konuk oldu. Sarı-kırmızılılar maçı Bafetimbi Gomis'in 54. ve 77. dakikadaki golleriyle 2-0 kazandı.

Konyaspor 0-2 Galatasaray
İlk yarıda etkisiz bir futbol ortaya koyan Igor Tudor'un ekibi ikinci devrede canlandı.

Mücadelenin 30. dakikasında Garry Rodrigues sakatlanarak yerini Selçuk İnan'a bıraktı. Tecrübeli futbolcu iyi bir oyun ortaya koydu. Galatasaray puanını 22'ye yükseltti ve en yakın rakipleri Başakşehir ve Göztepe ile arasında 6 puanlık fark oluştu. Sarı-kırmızılılar Süper Lig'de önümüzdeki hafta Fenerbahçe'yi konuk edecek.

Feghouli'den müthiş şut

35. dakikada sol kanatta topla buluşan Cezayirli yıldız, ceza sahası önüne çalımlarla geldi. Feghouli'nin dönerek yaptığı harika şutu kaleci Serkan Kırıntılı da aynı şekilde kornere çeldi.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı ve devre 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya galatasaray baskılı başladı ve Konyaspor kalesine yüklenmeye başladı.

Gomis suskunluğuna son verdi!

54. dakikada gelişen Galatasaray atağında Selçuk İnan'ın aşırtma pasında ceza sahasında topla buluşan Gomis'in şutu önce kaleciden döndü ve karambolde top yine Gomis'İn önünde kaldı. Fransız futbolcunun sert şutu filelerle buluştu ve Galatasaray 1-0 öne geçti.

Golden sonra ev sahibi Konyaspor berbaerlik sayısını bulmak için Galatasaray kalesine akın ederken Sarı-Kırmızılılar, buldukları boş alanları değerlendirerek gol bulmaya çalıştı.

Galatasaray penaltı kazandı!

75. dakikada ikili mücadele önce Ali Turan'ı geçen Gomis, daha sonra ceza sahası içinde Filipovic'in müdahelesiyle pozisyonunu kaybetse de vuruşunu yaptı ama hakem özgür Yankaya penaltı kararı verdi. Beyaz noktaya gelen Gomis'in vuruşu filelerle buluştu ve skor 2-0 oldu.

83. dakikada Galatasaray ceza sahası içind oluşan karambolde Maicon'un uzaklaştırmak için yapmış olduğu ters vuruş direğin dibinden kornere gitti.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray, Süper Lig'İn 8. haftasında Konya'dan 3 puanla ayrılarak liderliğini pekiştirdi.