Gaziantep, Avrupa Şampiyonunu Ağırladı

Gaziantep’e gelen Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takımı oyuncularına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 30’ar altın hediye etti

Gaziantep’te kahramanlar gibi karşılanan Ampute Milli Takımı’nın bütün oyuncu ve teknik heyetine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından 30’ar Cumhuriyet altını verildi.

Takım kaptan Osman Çakmak ise Tahmazoğlu’na milli takım forması hediye ederek, teşekkür etti.

Çakmak: "Bizi halkla buluşturmanız gururlandırdı"

Törende konuşan takım kaptanı Osman Çakmak, “Buradaki arkadaşlarıma kahramanlar diyeceğim az gelir, yıldızlar diyeceğim az gelir. Cenabı Allah insana her zaman bir kader verir. Ben bir kader arkadaşlığı yaşamıştım. O da doğuda terör ile mücadelede idi. İkincisi de sahada yaşadıklarım. Ben bu arkadaşlarımı yetiştiren annelerin ellerinden, onlarından alınlarından öpüyorum. Hepsine başarılar diliyorum. Bizi bugün Gazişehire davet edip mutlu eden Belediye başkanına teşekkür ediyorum. Sayın başkanım bunu cümlelere dökemem ben bunu bizi halkla buluşturmanız bizi onure etmeniz gururlandırdı. Biz hala neyin hayalini yaşıyoruz diye kendimizi sorguluyoruz. Çok mutluyuz, huzurluyuz sizler güldükçe ülke güldükçe biz daha huzurluyuz. Allah hepinizden razı olsun. Allah devletimize zarar ziyan vermesin, Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın“ dedi.



Konukoğlu: "Bu şampiyonluğu bizlere yaşattığınız için var olun"

Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Adil Sani Konukoğlu ise, "Öncelikle böyle bir gurur bizlere yaşattıkları için buradaki bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ülke olarak böyle gururlara tam ihtiyacımız olduğu anda bu gururu bizlere yaşattınız. Ve dünyada Almanya’yı 7-0, Polonyayı 2-0 ve en önemlisi hiç gol yememiş İngiltere’yi finalde 2-1 yenerek bu şampiyonluğu bizlere yaşattığınız için var olun, sağ olun. Allah sizden razı olsun. Bu ülkede sporu sevdirebilmek için var gücümüzle çalışmak zorundayız. Ben Şahinbey Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkan sporun her dalında her zaman desteğini veriyor. İnşallah bütün spor dallarında bu gururu yaşamak istiyoruz“ şeklinde konuştu.



Tahmazoğlu: "Futbolun ayakla oynanmadığını bizlere gösterdiler"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Milli takımımıza ne desek az. Allah onlardan razı olsun. Şimdi derler, futbol ayakla oynanır. Futbolun ayakla oynanmadığını bizlere gösterdiler. Futbol yürekle oynanır. Bunu bizlere ve tüm dünyaya gösterdiler. Bugün Almanya dünyada söz sahibi her alanda futbolda bile. Almanya’yı 7-0 yenmek öyle herkesin harcı değildir. Sonra Rusya maçta çıldırdı. Dayanamadılar, kaldıramadılar. Son maç İngiltere ise, futbolun doğduğu yer. Finalde İngiltere ile oynadık. Kulüp Başkanımız Cuma Güzel ve Federasyon Başkanımız Abdulkadir Bey, oyuncularımız bizi davet ediyor gidelim dediler. Biz hep beraber gidiyoruz dedik. Çünkü bu final maçında millilerimizi yalnız bırakamazdık. Osman Kaptanımız, ’Biz bu maçı büyük bir sahada oynayıp Türkiye’ye hediye etmek istiyoruz’ dedi.

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla maç, Vodafone Park’ta oynandı. 40 bin kişilik stadyumda 45 bin 500 kişi vardı“ diye konuştu.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise takımı tebrik etti.

Konuşmaların ardından oyunculara 30’ar Cumhuriyet altınları teslim edildi. Ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çekildi. Programın bitmesinin ardından vatandaşlar, futbolculara sevgi gösterisinde bulundu.

Kaynak: İHA