Ampute Milli Takımı'na Altın Ödülü

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Takımı oyuncu ve antrenörlerine otuzar Cumhuriyet altını hediye etti.

Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Takımı'nın oyuncu ve antrenörlerine, Gaziantep'te otuzar Cumhuriyet altını hediye edildi.

Gaziantep Havalimanı'nda sevgi gösterileriyle karşılanan milli takım oyuncu ve antrenörleri, konvoy eşliğinde Şahinbey Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül törenine getirildi.

Törende, Şahinbey Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda, oyuncu ve antrenörlere otuzar Cumhuriyet altını hediye edildi.

Şahinbey Belediye Başkanı ve Şahinbey Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün onursal başkanı Mehmet Tahmazoğlu, burada yaptığı konuşmada, Ampute Milli Takımı oyuncularının her birinin birer kahraman olduğunu belirtti.

Tüm oyuncularla gurur duyduğunu dile getiren Tahmazoğlu, "Derler ki 'Futbol ayakla oynanır' ancak sadece ayakla oynanmadığını herkese gösterdiler. Parayla pulla oynanmadığını da göstermiş oldular. Futbol yürekle oynanırmış, onu bize gösterdiler. Maçın nasıl oynanacağını gördük. Hepsini yürekten kutluyorum." diye konuştu.

Tahmazoğlu, Belediye Meclisi'nde sporcuların ödüllendirilmesiyle ilgili karar aldıklarını aktararak, "Bu karar kapsamında her bir sporcu ve antrenörümüze altın hediye edeceğiz. 480 altınımız hazır. Bu, emeklerinizin karşılığı değil. Bunlar sadece bizlerin sizleri sevdiğimizin bir göstergesidir. Allah sizlerden razı olsun." ifadelerini kullandı.

Sporculardan Osman Çakmak ise kendilerini "gazi şehre" davet eden Başkan Tahmazoğlu'na şükranlarını sunduğunu belirterek, "Bizleri halkla buluşturmanızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Bizleri ödüllendirdiğiniz için de teşekkür ediyoruz. Çok mutlu ve huzurluyuz. Allah devletimize zeval vermesin, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın." şeklinde konuştu.

Ödül törenine, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, sporcuların yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA