Kayak Akademisi'nin Açılışı Gerçekleştirildi

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar: 'Kayak öğrenmeyi şehre getirmeye karar verdik. Düzenlemek için aday olmaya hazırlandığımız 2026 Kış Olimpiyatları'nda madalya kazanan bir ülke olmayı hedefliyoruz'

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) tarafından İstanbul'da kurulan Kayak Akademisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Çekmeköy'de yer alan Kayak Akademisi'nin açılışında basın mensuplarıyla bir araya gelen TKF Başkanı Erol Yarar, 2026 Kış Olimpiyatları'nı düzenlemeye aday olmaya hazırlanan Türkiye'ye bu amacı doğrultusunda 4 milyon kayakçı kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Dört milyon insanın kış mevsiminde dağlarda kayak öğrenmesinin zaman ve maliyet açısında zor olduğunu vurgulayan Yarar, şunları kaydetti:

"Kayak öğrenmeyi şehre getirmeye karar verdik. Bu, dünyada bir ilk. Bundan sonra kayak öğrenmek isteyen birisi, uzun bir mesafe katetmeden bu akademiye gelip amacına ulaşabilecek. Çocukları, 3 yaşından itibaren bu akademide kayakla tanıştırıyoruz. Onlara kayağı oyunla öğretiyoruz. 12 yaşından sonra ise onları atletik performans çerçevesinde sporcu haline getiriyoruz. Düzenlemek için aday olmaya hazırlandığımız 2026 Kış Olimpiyatları'nda madalya kazanan bir ülke olmayı hedefliyoruz. Amacımız, Türkiye'ye 4 milyon kayakçı kazandırmak. Kayak Akademisi, üniversiterle bilimsel çalışmalar yaparak sporcu yetişmesini sağlayacak. Akademi, hem eğlenceli hem de sıcak bir ortamda bu sporu öğrenmek isteyenlere kolaylık sağlayacak."

Öte yandan Kayak Akademisi'nde, federasyon bünyesindeki ana branşlardan biatlon, kayaklı koşu, snowboard ve kayak (Alp disiplini) kategorilerinde bilgisayarlı, manuel ve interaktif simülatörler bulunuyor. Dijital beceri alanı, koordinasyon alanı, kardiyo alanı, egzersiz alanı, stüdyo grup ders alanı, fizyoterapi-ölçüm merkezi ve çocuk eğitimi simülasyonu bölümü gibi imkanların yer aldığı akademi, Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Uluslararası Kayak Federasyonunun standartlarında, tamamen kayak branşları üzerine uzmanlaşmış bir yer olarak hayata geçirilen merkez vasıtasıyla, hem milli takım sporcularının gelişimi hem altyapıya katkı sağlanması hem de kayağın yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Türkiye'de bu tip akademi sayısının 20'ye çıkarılması planlanıyor.

Kaynak: AA