'Geleceğin Yıldızları Projesi' Devam Ediyor

Trabzon'da uygulamaya konulan "Geleceğin Yıldızları Projesi"nde üçüncü döneme girildiği bildirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, projenin bir yandan farklı branşlarını çocuklara öğretmeyi, diğer yandan da içlerinden geleceğin sporcularını çıkarmayı amaçladığı ifade edildi.

Açıklamada, projeye katılan çocuklardan yetenekli olanlardan 320'sinin kulüplere lisanslı olarak kaydolduğu vurgulanarak, şöyle denildi:

"Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri proje kapsamında 3 yıl önce ilde pilot okullar seçildi. Spor salonu bulunmayan Temel Yaşar Çoruh, Yeşiltepe, Yomra Merkez ve Söğütlü ilkokullarında eğitim gören 2. sınıf öğrencileri Yomra Jimnastik salonu, Mehmet Akif Ersoy Havuzu, Beşirli Tenis Kortları ve Söğütlü Atletizm pistinde belirli periyotlar halinde sporla buluşturuldu. Modern salonlarda uzman antrenörler tarafından öğrencilere atletizm, badminton, basketbol, jimnastik, eskrim, hentbol, güreş, judo, karate, masa tenisi, satranç, tekvando, tenis ve yüzme branşlarında eğitim verildi."

Toplamda 700 öğrencinin, yılsonunda 14 spor branşını kurallarıyla öğrenmiş olacağı işaret edilen açıklamada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk'ün de şu ifadelerine yer verildi:

"Bu çocuklar ileride spor yapmasalar bile faydalarını gelecek nesiller görecek, kendi çocuklarını yeteneklerine göre spor dallarına yöneltebilecek. Henüz proje tamamlanmadı ama çocuklardan yetenekli olan 320'sine kulüpler, çeşitli branşlarda lisans çıkardı ve bunlardan şu ana dek yüzme ve eskrimde 3, judoda 5, badmintonda 8, atletizmde de 12 sporcu Trabzon'daki yarışlarda ilk 3’e girerek madalya aldı. Bu rakamların önümüzdeki süreçte katlanarak artmasını bekliyoruz."

Kaynak: AA