Edirne Belediyesi'nden Amatör Spora Destek

Edirne Belediyesi tarafından kentte faaliyet gösteren 37 amatör spor kulübüne toplamda 86 bin TL maddi yardımda bulunuldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İbrahim Acar ASKF binasında Edirne’de faaliyet gösteren Amatör Spor Kulüpleriyle bir araya geldiler. Başkan Gürkan, amatör spor kulüplerine yaptıkları yardımın devam ettiğini söyledi.

37 spor kulübüne toplamda 86 bin TL destekte bulunduklarını ifade eden Gürkan, yeni sezonun tüm kulüplere hayırlı olmasını diledi.

Amatör spor kulüplerine destek verilmesi konusunda 3 yıldır arayış içinde olduklarını ifade eden Gürkan, “Kentimizde hangi dalda olursa olsun amatör spora elimizden geldiği kadar destek ve katkı vermeye çalıştık. Tabi bir takım kriterler de koyduk, üye sayısı, kulübün ne kadar aktif olduğu gibi, sporcu sayısı, yıl içinde katıldığı müsabaka sayısı, takım sayısı gibi. Bu kriterler üzerinde de sizlerin seçtiği komisyon üyesi arkadaşlarımız bazı puanlamalar yaptılar. Verilen her zaman azdır, yetersizdir. Amatör sporun mantığı da ruhu da budur. Adı üzerinde amatör spor, kişilerin kendi içinden gelerek, kendi katkılarıyla, çoğu zaman kendi ceplerinden de para harcayarak yaptıkları faaliyettir. Sizin amacınız ne para kazanma ne de bir yerlere gelme ne de bu işi meslek haline getirme gibi bir derdiniz yok. Bu işi meslek olarak görüp, geçimini buradan sağlayanlara da kapımız kapalı. Yarın transferin son günü. Transfer bitmeden size biraz nefes aldıralım dedik. Bunun ikinci etabını da Aralık ayında yapacağız. İnşallah bu miktarlar dertlerinize biraz olsun çözüm getirir” dedi.

Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı İbrahim Acar da verdiği destekten dolayı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a teşekkür etti.

Kaynak: İHA