Başkan Fadıloğlu, Amatör Spor Haftasını Kutladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ülke genelinde 9-15 Ekim 2017 tarihleri arasında birbirinden renkli sportif etkinliklerle kutlanan Amatör Spor Haftasında genç sporcular ve antrenörleriyle bir araya geldi. Parke üzerinde gerçekleşen buluşmada sporun insan hayatındaki önemine vurgu yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve yerel yönetimler tarafından Türkiye genelinde 9-15 Ekim 2017 tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası’nda potanın dev adamları ve perileriyle bir araya gelen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, genç sporcular ve teknik kadrolarda yer alan öğretmen ve antrenörlerle birlikte Amatör Spor Haftasını kutladı. 24 farklı okulun basketbol takımının parke üzerinde buluşmasına sahne olan 5. Geleneksel Basketbol Cumhuriyet Kupası organizasyonunda gerçekleştirilen etkinlikte genç sporculara sporun sosyal ve toplumsal hayata olan olumlu etkileri anlatıldı. Farklı forma renklerine mensup 24 takım kapatanın spor alanlarında centilmenlik ruhuna dikkat çektiği buluşmada Başkan Fadıloğlu, genç sporculara spor hayatları boyunca amatör ruhu kaybetmeden profesyonelce düşünmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu.

"Spor toplumsal dayanışması ve bütünleşmeyi sağlıyor"

Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezinde düzenlenen sportif etkinliklerde sporcu öğrencilerle buluşan Başkan Fadıloğlu, sporun toplumsal dayanışmayı ve bütünleşmeyi sağladığını ifade etti.

Başkan Fadıloğlu, sportif etkinliklerin ardından yaptığı değerlendirmede, "Sporcularımız hangi spor dalı ile uğraşırsa uğraşsınlar, hangi kademede mücadele ederlerse etsinler o sporu yaparken içlerindeki amatör ruhu kaybetmeden profesyonel bir çizgide hareket etmeleri gerekli. Bu nedenle işin mutfağı olan amatör spor alanını oldukça önemsiyor ve elimizden geldiği kadar desteklemeye gayet ediyoruz. Bu vesileyle tüm sporcularımızın, teknik insanların ve değerli spor yöneticilerimizin Amatör Spor Haftası’nı tebrik ediyorum. Profesyonel mecrada önemli başarılar elde edebilmek için işin öz kaynak kısmına bir diğer tabirle işin mutfağına büyük önem vermemiz gerekiyor. Uzmanlaştığımız spor alanlarında bu konuya büyük önem veriyor ve çalışmalarımızı bu çizgide sürdürüyoruz. İster amatör ister profesyonel mecrada mücadele etsin sporcularımızdan en büyük beklentimiz spor kültürüne ve ahlakına yakışır şekilde kendilerini yetiştirmiş olmaları. Sporun barış, kardeşlik ve dostluk olduğu ilkesi çerçevesinde bu güzel haftada yan yana gelerek güzel bir centilmenlik tablosu çizen sporcu öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Bu tabloların sporun her alanında süreklilik arz etmesini gönülden arzuluyoruz. Tüm sporcularımıza spor yaşamları boyunca başarılar diliyorum" dedi.

Potada renklerin buluşması mutlu etti

Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Güven Alkoçak, Amatör Spor Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinlikle parke üzerinde takım kaptanları nezdinde tüm renklerin buluşmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Alkoçak, konuyla ilgiyle yaptığı açıklamada, “Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilciği olarak tüm sporseverlerin Amatör Spor Haftasını kutluyoruz. Şehitkamil Belediyemizin öncülüğünde yarışmacı tüm takımlarımızın kapanları bir araya geldiler ve güzel bir birlik ve beraberlik örneği sergilediler. Ümit ediyorum ki bu güzel tablo sezon boyunca devam eder. Organizasyonların düzenlenmesinde emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA