TCDD 161. Yılını Satranç Turnuvasıyla Kutlayacak

TCDD'nin kuruluşunun 161. yıl dönümü dolayısıyla Ankara YHT Garı'nda ödüllü satranç turnuvası düzenlenecek

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) kuruluşunun 161. yıl dönümü dolayısıyla Ankara YHT Garı'nda ödüllü satranç turnuvası düzenlenecek.

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, kurumun 161. yılını 14-15 Ekim'de Ankara YHT Garı'nda yapılacak ödüllü satranç turnuvasıyla kutlayacağı belirtildi.

TCDD'nin sadece bir ulaşım aracı olmadığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"TCDD, 1930'da Eskişehir'de, 1932'de Ankara'da ve sonraki yıllarda Anadolu'nun dört bir yanında kurduğu Demirspor kulüpleriyle ülkemizde sporun gelişmesinin de lokomotifi oldu.Demirsporların lokomotif kulüplerinden Ankara Demirspor, TCDD'nin 161. yıl dönümü dolayısıyla TCDD Vakfı, Türkiye Satranç Federasyonu Ankara İl Temsilciliği ve Ankara Tren Garı İşletmesi iş birliğiyle ülkemizde satranç sporunu sevdirmek ve katkı vermek amacıyla ödüllü satranç turnuvası düzenliyor."

Ankara YHT Garı'nda 7 ayrı kategoride yapılacak turnuvada, her kategoride ilk üç sırada yer alan sporcular, para, kupa ve madalyayla ödüllendirilecek. Turnuvanın ilk turu, cumartesi günü saat 11.30'da başlayacak. Pazar günü saat 15.00'de başlayacak 7. ve son turun ardından ödül töreni düzenlenecek.

Kaynak: AA