Balkan Kardeşler Açıklaması 'Daha İlk Etapta İstediğimizi Aldık'

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda World Tour takımları ile birlikte yarışan sekiz kişilik Türk Milli Takımı’nda Serkan ve Onur Balkan kardeşler birlikte pedal çeviriyor. Balkan kardeşler, turun ilk etabında istediklerini aldıklarını söyledi.

Alanya-Kemer arasında koşulan ilk etapta kaçış grubunda yer alan ve Expo’daki Türkiye güzellikleri prim kapısını en önde geçerek beyaz mayoyu sırtına geçiren 1996 doğumlu Onur, bu başarısını hafta geneline yaymak istediğini söyledi.

İkinci etap sonunda mayosunu korumayı başaran ve kaçış gruplarını gözüne kestirdiğini vurgulayan başarılı sporcu, “Yarışın ilk etabında takım olarak iyi bir performans sergiledik. Ve beyaz mayoyu kazandım. İstanbul’a kadar kaçış gruplarına girerek mayoyu üzerimde taşımak istiyorum. Mayo kazanmak hedefi ile yarışa başladık ve daha birinci günde istediğimizi aldık. Yarış genelinde ise amacımız toplu sprint finişlerine Ahmet Örken’i sağlıklı bir şekilde taşıyabilmek ve ona iyi bir şans yapmak olacak” şeklinde konuştu.



Serkan Balkan: "Türk Milli Takımı olarak güzel bir hafta geçirmek istiyoruz"

1994 doğumlu Serkan Balkan ise kardeşinin sprintlerdeki yeteneğine vurgu yaparak, “Yarış öncesindeki hedeflerimiz arasında kaçışlara temsilci göndermek ve mümkün olduğunda kapılara önde girmek şeklindeydi. Kardeşim Onur’un da kaçışa girmesi durumunda sprintte başarılı olacağını biliyordum ve o da üstüne düşeni yaparak mayoyu sırtına geçirdi. Türk Milli Takımı olarak güzel bir hafta geçirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Zorlu yarış öncesinde iyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini ve önemli takımlara karşı kendilerini test edeceklerini belirten Serkan, “İlk kez bir World Tour yarışında mücadele ediyoruz. Pelotonda önemli takımlar var ama sonuçta onlarla aynı yarışta pedal çeviriyoruz. Final sprintine birlikte girebildiğimize göre ve dört mayodan birini taşıdığımıza göre güçlü takımlardan farkımızın olmadığını düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Kaynak: İHA