Valiler, Göl Manzaralı Poligonda Trap Atışı Yaptı

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, kendisini ziyarete gelen Denizli Valisi Hasan Karahan ile birlikte yeniden düzenlenen poligonda trap atışı yaptı.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Denizli Valisi Hasan Karahan ile birlikte Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından yeniden düzenlenen atış poligonunu inceledi. Atış poligonunun yenilenmesi ve çevre düzenlenmesi için talimat veren Vali Yılmaz, trap plaka makine alanlarını ve atış alanlarını inceleyerek, Burdur GHS İl Müdürü Ömer Faruk Şiran’dan bilgi aldı. Atış Poligonuna gelen Burdur Avcılar Kulübü Başkanı Lüfti Türe ise Vali Yılmaz’a hayalini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, av yasağı döneminde avcıların burada vakit geçireceklerini ifade etti.

Atıcılık İl Temsilcisi Özcan Nalbant ise Vali Yılmaz’a trap sporu hakkında bilgiler vererek, Burdur’da milli atıcıların yetişeceği ve poligonda trap şampiyonası düzenlenebileceğini belirtti.



İki ilin valisi trap atışı yaptı

İnceleme sırasında Vali Yılmaz ve Karahan, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak ve Burdur İl Emniyet Müdürü Arif Çankal trap atışı yaptı. Otomatik makine ile fırlayan plakaları vurmaya çalışan Valiler, hedefleri kaçırınca birbirleriyle şakalaşarak, keyifli vakit geçirdi.

Göl manzaralı tek poligon

Burdur Atış Poligonunun, Burdur Kent Ormanı üzerinde temiz havaya sahip ve Burdur Gölü manzaralı olduğunu vurgulayan Burdur Valisi Şerif Yılmaz, "Atış poligonuna daha önce çalışmalar aşamasında gelmiştik. Atış poligonumuzla ilgili eksikleri tamamladık. İnşallah bundan sonra trap atışlarının yapılabileceği ve yurt içi müsabakalarının da düzenlenebileceği makine teçhizatına sahip poligona kavuşmuş olduk. Bundan sonra isteğimiz arzumuz vatandaşlarımızdan silah atmak isteyenlerin, özellikle tüfek atmak, atış yapmak isteyenlerin gelip nizami bir şekilde burada arkadaşlarımızın nezaretinde hocalarımızın nezaretinde atışlarını yapmalarıdır" dedi.



"Av sezonu dışında poligondan faydalansınlar"

Vali Yılmaz, avcıların, av yasağı süresince kaçak avlanmamaları için atış poligonunda trap yapmalarını istedi. Vali Yılmaz, "Özellikle av sezonu dışında kaçak avcılığa gitmemeleri, bunun yanında da değişik yerlere uygunsuz yerlere nişan almak üzere özellikle trafik levhalarına atış yapıldığını görünce insan üzülüyor. Atış yapmak isteyenler gelip bu alanı kullanabilirler. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. İnşallah burası uzun süreli atış alanı olarak kullanılır. Türkiye’de benzeri olmayan bir yer. Göl manzaralı ve yeşilin içerisinde bir atış poligonunda kavuşmuş olduk" ifadelerini kaydetti.

Vali Yılmaz’ın inceleme gezisinde İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, İl Sağlık Müdürü Mehmet Metin Demir, Burdur Merkez Atıcılık İhtisas Spor Kulübü Başkanı Lütfü Türe, kulüp üyeleri ve Burdur Atıcılık İl Temsilcisi Özcan Nalbant da yer aldı.

Kaynak: İHA