Şahinbey Belediyespor'da 'Milli Gurur'

Avrupa şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımı'nın 6 oyuncusu, Süper Lig ekiplerinden Şahinbey Belediyespor'da forma giyiyor Kulübün onursal başkanı Tahmazoğlu: 'Milli takımdaki 13 oyuncudan 6'sının Şahinbey Belediyespor'dan olması bizi gururlandırdı' 'Engeliler için tasarlanan parkımıza şu anda milli takımımızın kalecisi olan Fatih Karakuş'un adını vererek farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz'.

KEREM KOCALAR - Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası'nın finalinde kupaya uzanan Türk Milli Takımı'nda 6 oyuncusu bulunan Süper Lig ekiplerinden Şahinbey Belediyespor, milli gurur yaşıyor.

Kulübün onursal başkanı ve Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçe belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ampute Milli Takımı'nın başarısıyla herkes gibi kendilerinin de büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Bu başarının tesadüf olmadığını ifade eden Tahmazoğlu, Ampute Milli Takımı'nın önceki yıllarda da önemli organizasyonlarda başarılara imza attığını vurguladı.

Altyapının güçlendirilmesiyle başarıların artacağına inandığını belirten Tahmazoğlu, "Şu anda milli takımımızda 6 Şahinbeyli oyuncu var. Kaleci antrenörümüz de milli takımdaki kalecileri çalıştırıyor. Göreve geldiğimizden bu yana özellikle dezavantajlı dediğimiz gruplara destek olmaya çalıştık. Bunun sonucunda da 2014-2015 sezonunda ampute takımımız Süper Lig'e yükselme başarısı gösterdi." diye konuştu.

Ampute futboluna yaptıkları yatırımların artık meyvelerini verdiğini belirten Tahmazoğlu, şunları söyledi:

"Bundan son derece gurur duyuyoruz ama milli takımın bu başarısında oyuncularımızın yoğunlukta olması da bize ayrıca gurur verdi. Milli takımdaki 12 oyuncudan 6'sının, oynayan aktif 7 futbolcunun 4'ünün Şahinbey Belediyespor'dan olması bizi gururlandırdı. Maç sırasındaki atmosferde biz de vardık ve çok gururlandık. 40 bin kişi ayakta bu takıma destek oldu. Herkese teşekkür ederiz."

Engelli sporuna önemli destekler verdiklerini ve bundan sonra da devam edeceklerini aktaran Tahmazoğlu, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapmaya çalışacaklarını kaydetti.

2011 yılında engelsiz park inşa ettiklerini hatırlatan Tahmazoğlu, "Engeliler için tasarlanan parkımıza şu anda milli takımımızın kalecisi olan Fatih Karakuş'un adını vererek farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Böylelikle de engelilerin sorunlarına ve istediklerinde neler başarabileceklerine dikkati çekmek istemiştik. Engelli kardeşlerimize ve sporcularımıza olan desteğimiz bundan sonra da hızla devam edecek." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı şampiyonanın finalinde İngiltere'yi 2-1 yenerek zirveye çıkan Ampute Milli Takımı'ndan kaleci Fatih Karakuş'un yanı sıra Feyyaz Gözüaçık, Rahmi Özcan, Fatih Şentürk, Alican Kuruyamaç ve Mehmet Yunsur, Şahinbey Belediyespor'un kadrosunda bulunuyor.

Kaynak: AA