Fotoğrafçı Ve Kameramanlar Aydın'da Buluşacak

Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası yarın Kuşadası'nda başlayacak.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından düzenlenecek Altın Palet Sualtı Görüntüleme Türkiye Şampiyonası Aydın Kuşadası’nda yarın başlayacak.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, Kuşadası Adabanko ve Korumar Koyu'ndaki 4 ayrı dalış noktasında gerçekleştirilecek yarışmalarda, 35 sualtı görüntüleme fotoğrafçısı ve eşleri olmak üzere toplam 70, ayrıca video kategorisinde katılımcılar yer alacak.

Fotoğraf kategorisinde katılımcılar, balık, makro, konulu makro, geniş açı ve modelli geniş açı disiplinlerinde Türkiye şampiyonluğu için yarışacak.

Yarışmalar sonunda 5 ayrı disiplinde en iyi ilk üç fotoğraf seçilirken, video kategorisinde de en iyi puanı alan yarışmacılar madalya kürsüsüne çıkacak.

Organizasyonun kapanış ve ödül töreni ise 14 Ekim Cumartesi günü, Kuşadası Kervansaray'da saat 19.00'da gerçekleştirilecek.

Türkiye Şampiyonası sonuçlarına göre, Sualtı Görüntüleme Avrupa Şampiyonası'na fotoğraf ve video kategorisinde gidecek milli takımlar oluşturulacak. Organizasyon, aynı zamanda, 2019 Dünya Şampiyonası'na gidecek milli takımın belirlenmesi için ilk adım olacak.

Kaynak: AA