Eskişehir Basket, Banvit Karşısında Kazanmak İstiyor

Eskişehir Basket Basketbol Şube Sorumlusu Derya Yannier, ligin ikinci haftasında Pazar akşamı 19.30’da deplasmanda oynanacak Banvit maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Yannier, “Özellikle pota altındaki sertliklerine direnç gösterebilirsek kazanma şansımızın yüksek olacağını düşünüyorum” dedi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin yeni ekiplerinden Eskişehir Basket, ilk hafta evinde İstanbul BBSK’yı yenerek lige galibiyetle başladı.

İkinci haftada oynanacak Banvit maçı öncesinde hazırlıklarını sürdüren Siyah Kırmızılı ekipte Şube Sorumlusu Derya Yannier, bu karşılaşmayı da kazanara 2’de 2 yapmak istediklerini dile getirdi. Yannier, "Bu maçta takım olarak mücadelemiz pozitif olsa da, teknik anlamda daha kat edecek çok yolumuz olduğunu düşünüyorum. Bu hafta deplasmanda ligin değerli ekiplerinden Banvit ile karşılaşacağız. Hatırlanacağı gibi hazırlık döneminde iki kez Banvit’le oynamıştık, dolayısıyla iki takım da birbirini az çok tanıyor. Banvit bu ligde bizden çok daha tecrübeli olsa da, biz de buraları oynamaya alışık tecrübeli oyunculara sahibiz. Amacımız ligde her maçı kazanmaya aday bir takım haline gelebilmek ve Banvit deplasmanı da bize bu yolda ışık tutacak gösterge maçlardan biri olacaktır. Özellikle pota altındaki sertliklerine direnç gösterebilirsek kazanma şansımızın yüksek olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Banvit adına yıpratıcı bir maçtı”

Banvit’in salı gecesi İtalyan Takımı Umana Reyer Venezia ile Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı maçı değerlendiren Yannier, “Banvit mental olarak yıpratıcı bir Avrupa Kupası maçı oynadı. Gerçekten az rastlanacak çok enteresan bir mücadele oldu. Banvit organizasyonu senelerdir süren devamlılığı ile Avrupa arenasında saygı duyulan bir kulüp haline geldi ve öncelikle önemli olan oralarda kalıcı olabilmek. Bu anlamda Eskişehir Basket’in de hedefi adım adım benzer hedeflere büyüyebilmek olmalıdır. Oynadıkları Avrupa Kupası maçının Pazar günü oynanacak lig müsabakasına ise herhangi bir etkisi olacağını düşünmüyorum. Tabi ki mental ve fiziksel bir yorgunluk doğaldır, fakat Banvit her iki kulvarı da sağlıklı götürebilecek kalitede bir kadroya sahip” dedi.



“Performans için zamana ihtiyaç var”

İstanbul BBSK maçının artık geride kaldığını belirten Yannier, “Şu an için takımın tek önceliği Banvit müsabakası. Ligin ilk maçı bize neleri daha iyi yapmamız gerektiğini net bir şekilde gösterdi ve teknik ekiple oyuncular bu haftayı bu doğrultuda değerlendiriyorlar. Ne kadar tecrübeli oyunculara sahip olsak da yeni bir ekibiz ve takım olarak performansımızı en üst noktaya taşıyabilmek için biraz zamana ihtiyacımız var. Takımımız için değerli iki parça olan Josh Duncan ve Buğrahan Tuncer de uzun zamandır takımla çalışamıyorlar. İkisinin de rehabilitasyon süreci olumlu ilerliyor ve aramıza dönmeleriyle çarkların biraz daha rahat işleyeceğini düşünüyoruz. Umarım Pazar günü ilk haftanın üzerine koyarak daha iyi bir oyun oynar ve evimizdeki Anadolu Efes maçı öncesi Eskişehir’e 2’de 2 yapmış olarak döneriz” diye konuştu.

Kaynak: İHA