Eğitim-Bir-Sen'den Vize Krizine İlişkin Açıklama

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Şahin, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin, "Sizin ülkenize girme tenezzüliyetinde değiliz. Sizin vizenize de ihtiyacımız yok. Biz hiçbir ambargoya teslim olmayız" dedi.

Sincan yerleşkesinde FETÖ davalarını takip eden Eğitim-Bir-Sen üyeleri, 15 Temmuz şehit aileleri ve gazilerinin yanında olduklarını göstermek ve hain darbe girişiminin iç ve dış mihraklarına karşı bir duruş sergilemek için basın açıklamasında bulundu. Cezaevi yerleşkesinde açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Şahin, "Biz içimizdeki çürük dişlerden de beslenmek suretiyle ülkemize kast etmiş olanlar, hepimizin cesedini çiğnemeden amacına ulaşamayacaklardır. Dünya şunun farkına varmalıdır. Bizi ambargolarla, bir takım yasaklamalarla, bir takım vize oyunlarıyla ülkemizi uluslararası alanlarda sıkıştırmak suretiyle kirli emellerine mahkum edebileceklerini zannediyorlarsa bu milleti hiç bilmediklerini ortaya koymuş oluyorlar. Hangi düzenbazlık içerisine girerseniz girin bu millet her zaman yek vücut olarak ülkemiz adına sorumluluğu yerine getirecektir" diye konuştu.



"Sizin vizenize ihtiyacımız yok"

"Davalar bitinceye kadar, bunların uluslararası alanlardaki destekçileri de hak ettiği karşılığı buluncaya kadar nöbete devam edeceğiz" diyen Selvi, "Hiçbir düzenbazlığa teslim olamayacağız. ABD elçiliklerinde, konsolosluklarında veya onların oluşturduğu temsil misyonlarında bu kirli işlere etki yapanlar yargı sürecine getirildiğinde arkasındaki karanlık odakların ortaya çıktığını görüyoruz. ’Bunları serbest bırakın, yoksa size vize vermeyiz’ diyorlar. Sizin ülkenize girme tenezzüliyetinde değiliz. Sizin vizenize de ihtiyacımız yok. Biz hiçbir ambargoya teslim olmayız" şeklinde konuştu.

Sendika üyeleri açıklama sırasında "Güçlü millet, büyük Türkiye" sloganları attı.

Kaynak: İHA