Efsane Boksörden 'Spor Yapın, Az Yiyin' Tavsiyesi

Türk boks tarihinin ilk Avrupa Şampiyonu Cemal Kamacı, "En büyük yanlışımız yemek. Bakın şu anda Türkiye’de halkın yüzde 30’u obezite olmuş, şişman, duba olmuş" dedi.

Düzce’de bir takım ziyaretlerde bulunan Türk boks tarihinin ilk Avrupa Şampiyonu Cemal Kamacı, herkesi spor yapmaya davet etti. Kendisinin 73 yaşında olduğunu ve bugüne kadar hiçbir hastalık yaşamadığını söyleyen Kamacı şunları aktardı; "Sporu biz Türkiye’de anlayamamışız. Spor nedir? Spor sıhhattir, sağlıktır, seyahattir, arkadaşlıktır. Ben 11 sefer Amerika’ya gittim. Amerika’yı rüyamda göremezdim. Bu sporla olur. 13 sene yurt dışında kaldım, bu sporla oldu. 73 yaşındayım hastalık tanımıyorum. Hastalık insanlar içindir ama Cenabı Allah zorla hasta olun demiyor. Bu sporla olur. Bakın ben bu yaşta birçok gencin yapamadığı idmanı yapabiliyorum. Sporu ille de futbol, ille de salonda yapmak gerekmiyor. Herkes evinde de spor yapabilir. Aslında en büyük yanlışımız nedir biliyor musunuz? Yemek. Bakın şu anda Türkiye’de halkın yüzde 30’u obezite olmuş, şişman, duba olmuş. Bu büyük yanlış. Yemek, yemek, yemek... Başka bir şey yok. 3 öğün yemek farz mı, sünnet mi, vacip mi? Gelsinler konuşalım hodri meydan. Ben 1960’da ABD’ye gittiğim zaman orada bir doktora gittik. Adam bana 2 öğüt yemek verdi. Bir sabah bir akşam. En büyük spor yemektir, ölçülü yemektir."

Kamacı, sporu bilinçli yapmak gerektiğini belirterek "Spor her şey değildir. Spor bizi kurtarmaz, evvela iyi bir insan olmak lazım. İyi bir Müslüman olmamız lazım" dedi.

Kaynak: İHA