Dünyanın En İyi Ekmeğini Yapmak İçin Yarışacak

Bakery Masters'a katılacak ilk Türk fırıncı Gündüz, en iyi ekmeği yapmak ve 'dünyanın en iyi fırıncısı' unvanını almak için yarışacak Fırıncı Gündüz: ''2018'de Paris'te düzenlenecek, dünyanın en iyi fırıncılarının bireysel olarak yarışacağı Bakery Masters'a seçildiğimi öğrenince çok heyecanlandım. Çok mutlu ve gururluyum. Amacım, yarışacağım kategoride yer alan diğer 5 kişiyi geride bırakmak için elimden gelenin en iyisini yaparak, orada Türk fırıncısının adını bir kez daha duyurmak olacak''

Bakery Masters'a katılacak ilk Türk fırıncı olan Osman Gündüz, yarışmaya seçildiği için heyecanlı ve gururlu olduğunu dile getirerek, Türk fırıncısının adını dünyaya duyurmayı amaçladığını belirtti.

Bakery Masters'ta yarışacak olan fırıncı Gündüz'ün sponsoru olan Lesaffre Turquie, yarışmacıyı tanıtmak ve yarışma süreci hakkında bilgi vermek için Taksim'de bir otelde basın toplantısı düzenledi.

3-6 Şubat 2018 tarihleri arasında Paris'te Europain Show'da düzenlenecek olan şampiyonada ''Besleyici Ekmek Yapımı'' kategorisinde Tayvan, Japonya, Kanada, Hollanda ve Avustralya'nın en iyi fırıncılarıyla yarışacak olan Türkiye Fırıncılar Milli Takımı üyesi 41 yaşındaki Gündüz, Bakery Masters'ta ilk Türk fırıncı olarak Türkiye'yi temsil edecek.

Basın toplantısında gazetecilere açıklama yapan Gündüz, ilk Türk fırıncı olarak Bakery Masters'a katılacak olmaktan gurur duyduğunu ve yaklaşık 30 yıldır fırıncılık yaptığını belirterek, 2014'te mail yoluyla yarışmaya çağrıldığını ifade etti.

Ülke genelinde yapılan yarışmada Türkiye birincisi olarak milli takıma seçildiğini ve 2015'te girdiği bölge yarışmasında da birincilik elde ettiğini aktaran Gündüz, şöyle devam etti:

''2018'de Paris'te düzenlenecek, dünyanın en iyi fırıncılarının bireysel olarak yarışacağı Bakery Masters'a seçildiğimi öğrenince çok heyecanlandım. Çünkü bir Türk fırıncıyı ilk kez yarışmaya davet ediyorlardı. Çok mutlu ve gururluyum. Şimdi tüm amacım, yarışacağım kategoride yer alan diğer 5 kişiyi geride bırakmak için elimden gelenin en iyisini yaparak, orada Türk fırıncısının adını bir kez daha duyurmak olacak. Bu yarışma bana çok şey kattı. Kendimi geliştirdim. İnşallah yarışmada başarılı olup iyi bir derece alacağıma inanıyorum.''

Lesaffre Turquie Genel Müdürü Alain Dieval yaptığı konuşmada, Lesaffre'ın ana işinin maya ve ekmekçilik bileşenlerinin üretiminin yanı sıra, fırıncılık sektörünün gelişimine katkı sağlamak ve inovatif ürünler ortaya koymak olduğunu söyledi.

Bünyelerindeki Baking Centerlar ile fırıncılara teknik destek hizmeti sunduklarını ve nitelikli işgücünün artmasına katkı sağladıklarını belirten Dieval, ''Osman Gündüz, bu noktada bizim için büyük önem arz ediyor. Onun kazanacağı başarıyla biz de onur duyacağız.'' dedi.

Lesaffre’ın dünyanın 38 ülkesinde yer alan ve fırıncılık konusunda dünyanın ilk teknik destek merkezi Baking Centerları çok önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Dieval, şunları kaydetti:

''Çünkü müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermenin sadece kaliteli ürün üretmek demek olmadığını biliyoruz. Osman Gündüz'le ve Türkiye Fırıncılar Milli Takımı ile de yollarımız bu noktada kesişti. Sponsorluğunu üstlendiğimiz Osman Gündüz ve bugüne kadar milli takımda ve bu yarışmalarda yer alan bütün Türk fırıncıların, sektör ve yeni ürünler hakkında bakış açılarının oldukça geliştiğine, kendilerini mesleki anlamda da daha iyi bir noktaya taşıma fırsatı yakaladığına inanıyorum. Lesaffre Turquie olarak Osman Gündüz’ü desteklemekten onur ve heyecan duyuyoruz."

Lesaffre Turquie Kurumsal İletişim ve Pazarlama Müdürü Pınar Çakır, Türk fırıncılığının adını dünyaya duyurmak amacıyla şampiyonalarda yer alan Türkiye Fırıncılar Milli Takımı’nın ana sponsorluğunu ve organizatörlüğünü üstlendiklerini vurguladı.

Türk fırıncılığının gelişimi için çaba harcadıklarını ifade eden Çakır, ''Türkiye'yi dünya kupasında milli takımımızın bir üyesi olarak temsil eden Osman Gündüz, şimdi Şubat 2018'de Paris'te düzenlenecek Bakery Masters’ta bireysel olarak yarışacak ve bu yarışmada ter dökecek ilk Türk fırıncı olacak. Biz de Lesaffre Turquie olarak, gerek bu aşamaya gelene kadar gerekse Bakery Masters sürecinde Osman Gündüz’ü desteklemekten ve onun sponsoru olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Finalde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gündüz'ün eğitim koçu Ayten Çalışkan, yarışmacıların ''uzmanlık'', ''yaratıcılık ve inovasyon'', ''bilgi paylaşımı ve transfer'' ve ''ilham kaynağı'' olmak üzere 4 madde üzerinden değerlendirileceği yarışmanın önem arz ettiğini söyledi.

Yarışmanın 3 genel kategoriden oluştuğunu belirten Çalışkan, şunları konuştu:

''Uluslararası deneyimlerin paylaşılacağı bir kategori var. Bu kategoride adaylardan uluslararası ekmek yapmalarını isteyecekler. Aynı zamanda kendi ülkelerine ait en orijinal ekmeği yapmalarını isteyecekler. İkincisi, yaratıcılık özelliklerine bakacaklar. Üçüncüsü ise restorasyon ve gurme dediğimiz yani kendi düşünceleriyle yaratacakları ürünlerle tüketici trendlerini nasıl takip ediyorlar ve yaptıkları ürünü müşteriye nasıl sunuyorlar onu göstermelerini isteyecekler. 30 yıllık tecrübemi Osman Bey'le paylaşmak beni mutlu ediyor. Osman Bey'le beraber ülkemizi büyük bir arenada temsil ediyor olmamız gurur verici. Osman'a güveniyorum, en güzel sonuçla geleceğimize inanıyorum.'' diye konuştu.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bakery Masters'ta ''Besleyici Ekmek Yapımı'', ''Sanatsal Ekmek Yapımı'' ve ''Gurme Fırıncılık Ürünleri'' kategorilerinde en iyi ekmeği yapan 18 fırıncı yarışacak.

Kaynak: AA