Demirel'in Hedefi Olimpiyat Şampiyonluğu

Çankırılı sporcu Emre Can Demirel geçirdiği sakatlığının ardından spor hayatına tekrardan döndü. Geçtiğimiz yıllarda Kırkpınar güreş şampiyonluğu, Türkiye ikinciliği ve Balkan ikinciliği alan Demirel bu yıl hedefini olimpiyat şampiyonluğu olarak belirledi.

2017 yılının başlarında talihsiz bir şekilde sakatlandığını ve o sakatlıktan dolayı performans kaybı yaşadığını belirten Demirel, “Elimde olmayan etkenlerden dolayı bir yıl hedeflerimden uzak kaldım. Benim konumumda bir sporcu, katıldığı her turnuvada kürsüye çıkmak zorunda. Bunun getirdiği büyük bir sorumluluk var. Orta derecede bir sakatlığım vardı, onu atlattım. Ben sadece kendimi ve kulübümü değil, tüm Çankırı’yı temsil ettiğimin bilincindeyim. Arzuladığım başarıları elde etmek için çalışmalara kesinlikle ara vermek yok. Antrenmanlarıma devam edip hedeflerime yürümek için azimle çalışıyorum” diye konuştu.

Çankırılı sporcu Emre Can Demirel yapmış olduğu açıklamada hedeflerinin arasında milli takıma girmek olduğunu söyledi.

Demirel, ’’Tabii ki altın madalya ve ardından milli takım. Eğer bu memlekete olimpiyat şampiyonluğunu yaşatmak istiyorsanız önce milli takımın kapısını arkasına kadar aralamanız gerekiyor. Şu anda 16 yaşındayım. Hedefime 2 ila 6 yıllık bir zaman var. Bu yıllar arasında Türkiye’de hep zirvede olmam gerekiyor. Bu sene de o yıllardan biri olacak Allah’ın izni ile" diye konuştu.



"Ben de hep Seyfettin Karadeniz hocamı örnek aldım"

Kısa süre içerisinde derecelere sahip olan Demirel, ’’Bu sırrın adı önce ‘Seyfettin Karadeniz hocam’, sonra da kendine hedef koyarak çalışmak. Hocamın Türkiye, Avrupa, Dünya ve olimpiyatlarda çok önemli dereceleri var. Bana inandı ve güvendi. Ben de hep onu örnek aldım ve almaya da devam ediyorum. Mükemmel bir antrenör. Birilerinin senden bir şey olmaz dediği bir ortamda, üç ay gibi kısa bir sürede, Kırkpınar Şampiyonu olmamı sağladı. Bu, Cenab-ı Allah’ın hocama ve bana büyük bir lütfu. Allah, bana Şampiyon bir antrenörle çalışmayı nasip etti, bu elbette ki tesadüf olamaz. Çalışmalarımızın karşılığını çok kısa bir sürede aldık. Ne kadar şükretsek azdır. Ardından Türkiye ve Balkan ikinciliğim geldi. Tesadüf olduğunu söyleyenler oldu. Fakat hiç birine kulak asmadık. Biz işimize bakar, sonra da başarının tadını çıkarırız.

Belediye Başkanımız İrfan Dinç’in katkılarından dolayı teşekkür ederim. Beni, hocamı ve arkadaşlarımı her zaman destekledi. Çankırı güreşinin sınıf atlamasında büyük emeği var. Desteğini ve bize olan inancını hep üzerimizde hissettik. Takım arkadaşlarım adına kendisine canı gönülden teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.”

Kaynak: İHA