'Çalkantılı Bir Dönem Yaşıyoruz'

Boluspor Teknik Direktörü Çapa:'Türkiye'de maalesef ne sisteme göre oyuncu transfer edebiliyor ne de oyuncuya göre sistem belirleyebiliyorsun' 'Ligin 7. haftası geride kaldı ve 6 meslektaşımızın görevine son veriliyor'

TFF 1. Lig takımlarından Boluspor'un teknik direktörü Fuat Çapa, Türk futbolu olarak çalkantılı bir dönemden geçtiklerini belirterek, "Türkiye'de maalesef ne sisteme göre oyuncu transfer edebiliyor ne de oyuncuya göre sistem belirleyebiliyorsun." dedi.

Çapa, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ligin 8. haftasında 15 Ekim Pazar günü deplasmanda MKE Ankaragücü ile oynayacakları maçın hazırlıklarının Karaçayır Mahallesi'nde bulunan kulüp tesislerinde devam ettiğini söyledi.

Aldıkları sonuçlarla ilgili olarak sebep gösterilecek unsurların bulunduğunu belirten Çapa, "Takıma katılmayan oyuncular, transferlerin aralıklarla gelmesi, sakat ve hazır olmayan oyuncuların sayılarının fazla olması, transferin son gününde takıma katılan 3 yeni oyuncu gibi durumlar... Kadroya bu şekilde katılan oyuncuların takım seviyesini yakalaması beklediğimizden uzun sürdü." diye konuştu.

Çapa, milli maçlar nedeniyle lige verilen aranın takıma iyi geldiğini aktararak, "Sakatlığı bulunan oyuncularımız iyileşti ve takımla çalışmalara başladı. Bazı oyuncuların 90 dakika oynayabilmesi için biraz daha zamana ihtiyacı var. Sakatlıktan dönen arkadaşlar da yine aynı şekilde zamana ihtiyaç duyuyor." ifadelerini kullandı.

- "Türk futbolundaki sorunu herkes biliyor"

Ligde 8. haftaya girdiklerini hatırlatan Boluspor Teknik Direktörü Çapa, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki süreçte alınan her puanın değeri çok iyi bir şekilde ortaya çıkacak. Takım kaliteleri, değerleri ve oyun felsefeleri de bundan sonraki süreçte oturmuş olacak. Türkiye'de maalesef ne sisteme göre oyuncu transfer edebiliyorsun ne de oyuncuya göre sistem belirleyebiliyorsun. Bu büyük bir handikap. Bu 7, 8 veya 9. haftada takımın oturmasına neden oluyor. Ligin 7. haftası geride kaldı ve 6 meslektaşımızın görevine son veriliyor."

"Türk futbolu olarak her anlamda çalkantılı bir dönem yaşıyoruz." diyen Çapa, "Türk futbolundaki sorunu herkes biliyor. Sokaktaki insan da biliyor. Futbolsever de biliyor. Ancak bir ya da iki hafta içerisinde alınan iyi sonuç, bu tespitleri geride bırakıp, 'eski hamam, eski tas' misali devam etmemize neden oluyor. Bu da Türk futboluna ve takımlarımıza her anlamda zarar veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA