Aybaba Açıklaması 'Kasımapaşa Maçından Puanla Dönmek İstiyoruz'

Süper Lig’in 8. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak olan Demir Grup Sivasspor karşılaşmanın hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik Direktör Samet Aybaba yönetiminde gerçekleştirilen antrenman topla yapılan ısınma hareketleriyle başladı.

Daha sonra top kapma çalışması yapan futbolcular 1.5 saat süren idmanı taktik çalışmasıyla tamamladı. Antrenmana sakatlığı süren John Boye ve kadro dışı bırakılan Leandro Barrios ve ülkelerinin milli takımlarında bulunan Elderson Echiejile, Delvin N’Dinga ve Thievy Bifouma katılmadı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Samet Aybaba, Kasımpaşa maçının çok önemli olduğunu söyledi.

Aybaba, milli takıma giden oyuncuların yanı sıra cezalı oyuncuların da olduğunu belirterek, kalan futbolcularla Kasımpaşa maçının hazırlıklarını devam ettiklerini ifade etti.

Ligin 7. haftasında kazanılan Antalyaspor maçının takımı motive ettiğini kaydeden Aybaba,"Takım olarak iyi şeyler yapmaya başladık. Bunun neticesinde de kazandık. Bu da oyuncularımızı motive ediyor, şehri de, yöneticileri de, bizleri de. Daha iyi hazırlanıyoruz şimdi. daha istekliyiz." dedi.

Kasımpaşa’nın iyi bir takım olduğunu belirten Aybaba,"İyi mücadele ediyorlar. Birlikte hareket ediyorlar. Bizim de geliştirmemiz gereken şeyler var. Bunlar attık bizim için yukarı maçları. Kasımpaşa maçında puanla dönersek ya da kazanırsak o zaman yukarı oynayan bir takım haline geleceğiz. İçeri de daha coşkulu, daha istekli oynama özelliğini taşıyacağız. Bu nedenle Kasımpaşa maçı çok önemli bir maç. Oyuncular da bunun bilincinde. Bu maçtan en kötü 1 puanla dönmek istiyoruz." diye konuştu.



Cyriac:" Takıma döndüğüm için çok mutluyum"

Sakatlığını atlatan ve takıma katılan Fildişi Sahilli futbolcu Zora Cyriac ise sakatlığının ardından takıma yeniden döndüğü için çok mutlu olduğunu söyledi.

Kasımpaşa maçının hazırlıklarına devam ettiklerini kaydeden Cyriac, "Kasımpaşa maçında yüzde 100 hazır olmak için çalışacağım. İyi durumda olduğumu söyleyebilirim. Çok çalıştım. Zor bir süreçten geçtim geri dönebilmek için."dedi.

Süper Lig ile daha önce oynadığı ligler arasındaki farkın sorulması üzerine Cyriac,"Türkiye liginin iyi bir lig. Avrupa’daki liglerle rekabet edebileceğini de söyleyebilirim. Büyük takımlar Şampiyonlar Ligi’nde de oynuyor. Daha önce Galatasaray’a karşı da oynamıştım. Sivasspor olarak da ligde kalacağız ve yukarılarda olmak için mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA