Avrupa Şampiyonu Millilere Bir Ödül De Gaziantep'ten

Avrupa şampiyonu Ampute Milli Takım oyuncularına Ali Ağaoğlu’nun daire vereceğini açıklamasından sonra Gaziantep’te ise Şahinbey İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, milli takımın 6 oyuncu ve antrenörüne 30’ar Cumhuriyet altını verileceğini söyledi.

Yüreklerini sahaya koyan ve Türkiye’nin gururu olan Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Takımı oyuncularına bir jest de Şahinbey Belediyesi’nden geldi. Başkan Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye’nin gururu olan Ampute Milli Takımı’nın yarısının Şahinbey Ampute Milli Takımı oyuncuları olduğunu söyleyerek, milli takıma Gaziantep’ten katılan 6 oyuncunun her birine 30’ar Cumhuriyet altını vereceklerini belirtti.

Tahmazoğlu, Ampute Milli Takımı’nı yürekten tebrik ederek, “Öncelikle Ampute Milli Takımımızı yürekten tebrik ediyorum. Onlar yüreklerini ortaya koyarak Avrupa şampiyonasında oynadıkları maçları, Almanya’yı 7-0, Gürcistan’ı 9-0, İspanya’yı 4-0, Rusya 2-1, Polonya 2-0 ve finalde İngiltere’yi 2-1 devirerek şampiyon oldular. Onlar hiçbir beklenti içerisine girmeden yüreklerini ortaya koydular. Koltuk değnekleriyle çok ciddi bir mücadele verdiler. Final maçında oradaydım. O atmosferi gerçekten görmek gerekiyordu. 40 bin kişi oturmadan ayakta son saniyeye kadar izledi. Bundan dolayı gururluyuz” dedi.



“Oyuncuların yarısı Şahinbey belediyesi takımı oyuncuları”

Oyuncuların yarısının Şahinbey Belediyesi, ampute takımında oynadığını ifade eden Tahmazoğlu, “Ayrıca gururluyuz, çünkü milli takım oyuncularımızın yarısı 12 oyuncunun yarısı Şahinbey Belediyespor Ampute takımı oyuncularıdır. Onları da ayrıca tebrik ediyorum. 2015-2016 sezonun da Şahinbey Belediyesi Ampute takımı yine Türkiye şampiyonu oldu. Hepsini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.



“Gaziantep’ten giden 6 oyuncuya 30’ar Cumhuriyet altını”

Şahinbey’den giden 5 oyuncu bir kaleci antrenörü toplam 6 oyuncumuzun her birine 30’ar Cumhuriyet altını vereceklerini söyleyen Tahmazoğlu, “Meclisimizde karar alacağız, her oyuncumuza 30’ar adet Cumhuriyet altını ve teknik adamlarımıza inşallah hediye edeceğiz. Kendilerini tekrar tekrar yürekten tebrik ediyorum” diye konuştu.

Öte yandan akşam saatlerinde belediye meclisinde yapılan önergede milli oyunculara altın ödülü için gündem teklifinde bulunulduğu öğrenildi. Yapılan oylamanın ardından altın ödülü resmiyet kazanacak.

Kaynak: İHA