Ampute Milli Takımı, Sivas'a Davet Edildi

Sivas Belediyesi, Avrupa Şampiyonu olan Futbol Ampute Milli Takımını tatil için hobbit evleri olarak da adlandırılan Paşabahçe Yamaç Evleri’ne davet etti.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Avrupa Şampiyonu Ampute Milli Takımı oyuncularını ve teknik ekibini aileleriyle birlikte Paşabahçe Yamaç Evleri ve şehirdeki kaplıcalara tatile davet etti. Aydın davetini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, “Ampute milli takımımız o kadar yürekli ve içten oynadıkları İngiltere gibi büyük bir takımı yenerek Avrupa Ampute Futbol Şampiyonu oldular. Bu şampiyona da bütün Türk milleti hatta yurt dışında bütün milletimiz şampiyonlukla büyük gurur duydu. Elbette marifet iltifata tabidir ata sözünden hareketle, milli takımımızı sadece sözde değil bir takım hediyelerle de ödüllendirmemiz gerekir diye düşünüyorum. Sivas Belediyesi olarak, Başkanımız Sami Aydın’ın talimatlarıyla bizler Ampute milli takımımızın tamamını aileleriyle birlikte Sivasımıza davet ediyoruz. Yamaç Evlerinde bir diğer ifadeyle halkımızın tabiriyle Hobbit evlerinde ağırlamak istiyoruz. Lütfen milli takımımız davetimizi kabul buyursunlar ve Sivasımızın hem tarihi güzelliklerini tanıtalım, hem de bu şampiyonluktan dolayı hep beraber Sivas olarak tarihi şehrimizde ağırlayalım, onlarla bir ve beraber olalım diye düşünüyoruz” dedi.

Yer altında inşa edilen Sivas Paşabahçe Yamaç Evleri, yapım özellikleri ile dikkat çekiyor. Evler benzerliklerinden dolayı hobbit evleri olarak da biliniyor.

Kaynak: İHA