Amatörde Tribün Olaylarına Karşı 360 Derece Dönen 4 Kamera İle Takip

Kayseri’de yapımı tamamlanan ve amatör takımların kullanacağı iki futbol sahası 16 kamera ile takip edilirken, 360 derece dönen sadece 4 kamera istenmeyen olaylara karşı tribünleri takip edecek.

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Erkilet Mahallesi’nde yaptırılan iki adet futbol sahası son teknolojiyi kullanması ile dikkatleri çekiyor. Daha önce tek saha bulunan toprak zemine sahip olan tesis GençlikHizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışmaları ile yeniden yapılandırıldı. Hazınlanan projede tek olan saha sayısı ikiye çıkarılırken, toprak zemin ise sentetik çim ile kaplandı. Ancak sahaları ilginç kılan ise amatör sahalarda ilkkez uygulanan kamera sistemi oldu. Tribün olaylarının önlenmesi için toplam dört kamera sadece tribünleri takip edecek. 360 Derece dönebilen kameralar 7/24 kayıtta olacak.

Tesisin özellikleri dikkat çekiyor

Yapımı tamamlanan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından teslim alınan Erkilet Spor Tesisleri’nde her iki sahada 300 er kişilik tribün, toplamda 8 sporcu soyunma odası , 4 hakem soyunma odası, idari ofis, kafeterya, bay-bayan engelli tuvaletler, 1 adet kamera kontrol merkezi, 7/24 kayıtta olan 16 ayrı kamera, ayrıca tribünlerde çıkabilecek olası olayları görüntülemek üzere sadece tribünleri görüntülemek için 4 adet 360 derece dönebilen hareketli bulunuyor.

İlk maç Cumartesi günü oynanacak

Erkilet Sportesisleri’nde bulunan iki sentetik çim zeminli nizami futbol sahasında ilk resmi maçlar ise 14 Ekim Cumartesi günü oynanacak. Tesislerde yer alan 1 Nolu sahaya Kayseri futboluna önemli emekler veren Mehmet Karabacak Sahası ismi verilirken, 2 Nolu sahaya ise Abdullah Türktekin isimleri verildi.

İki sahada Cumartesi günü U-15 Ligi’nde oynanacak Doğa Gençlikspor-Esenmakina Belsinspor ve Trabzon 3861spor-Barogücü maçları ile kapılarını ilk kez amatörlere açmış olacak.

Kaynak: İHA