'Türkiye İle İlgili Negatif Sözlere Asla İnanmayacağım'

ECU Başkanı Azmaiparashvili:'Birisi gelip de bana Türkiye'nin güvenilir olmadığı ile ilgili negatif bir şey söylerse asla inanmayacağım' Azerbaycan Satranç Federasyonu Başkan Yardımcısı Hasanov:'Diğer ülkelerindeki sporcular, Türkiye'de yapılan turnuvaların çok yüksek seviyede olacağını biliyor'.

SİNAN ÖZMÜŞ - Avrupa Satranç Birliği (ECU) Başkanı Zurab Azmaiparashvili, "Birisi gelip de bana Türkiye'nin güvenilir olmadığı ile ilgili negatif bir şey söylerse asla inanmayacağım." dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Kemer ilçesinin Göynük Mahallesi'nde bir otelde 36 ülkeden 307 sporcunun katılımıyla düzenlenen Avrupa Kulüpler Kupası Satranç Turnuvası devam ediyor.

Eski dünya şampiyonu Vladimir Kramnik, 2017 Dünya Kupası ikincisi Ding Liren ve FIDE dünya sıralamasında ilk 10'da yer alan Azerbaycanlı Şehriyar Mamedyarov ve Rus Alexander Grischuk da mücadele ettiği şampiyonayı izleyen satrancın önemli isimleri, AA muhabirine Türkiye ve turnuva ile ilgili değerlendimelerde bulundu.

- "Türkiye ile çalışmaktan kaygı duymadık"

ECU Başkanı Zurab Azmaiparashvili, Avrupa'da insanların bazen spor ile politikayı birbirine karıştırdığını, oysa ikisinin farklı şeyler olduğunu söyledi. Azmaiparashvili, Türkiye ile yıllardır en üst derecede işler yaptıklarını belirtti.

Azmaiparashvili, Türkiye'nin yüksek derecede güvenilir işler başardığını vurgulayarak, "Birisi gelip de bana Türkiye'nin güvenilir olmadığı ile ilgili negatif bir şey söylerse asla inanmayacağım. Gelecekte de Türkiye Satranç Federasyonu ile organizasyonlara imza atacağız. Hiçbir zaman da Türkiye'de olumsuz bir şey olacağını düşünmüyorum." diye konuştu.

Azmaiparashvili, 2018 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı ve yine 2018 Dünya Gençler Şamipyonası'nın Türkiye'de yapılacağına dikkati çekerek, "Hiçbir zaman Türkiye ile çalışmaktan kaygı duymadık. Gelecekte de çalışmalarımız fazlasıyla olacaktır." ifadelerini kullandı.

- "Sporcular büyük bir memnuniyetle Türkiye'ye geliyor"

Azerbaycan Satranç Federasyonu Başkan Yardımcısı Faik Hasanov da Türkiye'de yapılan bütün organizasyonlara sporcuların büyük memnuniyetle geldiğini söyledi.

Türkiye'de son yıllarda çok güzel satranç organizasyonları yapılmaya başladığının altını çizen Hasanov, "Diğer ülkelerindeki sporcular, Türkiye'de yapılan turnuvaların çok yüksek seviyede olacağını biliyor. Bana Antalya'da yapılan bu organizasyonu sordular. Ben de organizasyonun çok güzel olacağını söyledim. Kime sorarsanız sorun herkes benim dediğimi tasdikleyecektir." şeklinde konuştu.

Hasanov, Türk satrancının son yıllarda büyük gelişme gösterdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA