Mehmetçik Vakfı Reklam Filmi Ampute Milli Takımıyla Gerçek Oldu

Gazi Osman Çakmak’ın attığı son dakika golüyle taçlanan galibiyet, Mehmetçik Vakfı reklam filminin de finaliydi.

Şehit olan veya askerde hayatını kaybeden Mehmetçiklerin aileleri ile gazi Mehmetçiklere maddi/manevi destek sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’nın reklam filmi, Ampute Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası final maçında gerçek oldu.

Ampute Milli Takımımızın, İngiltere’yi 2-1 yenerek Avrupa Şampiyonası final maçını kazanması 2 yıl önce Vakfın reklam filminde canlandırılmıştı. Mehmetçik Vakfı’nın, final maçında yaşanan galibiyeti ve bu olayı maç öncesinde reklam filminde anlatması, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Takım kaptanı Gazi Osman Çakmak’ın son dakika golünü atması ve şampiyonluk kupasını kazanması üzerine senaryolaştırılan film, Türkiye-İngiltere Milli Maçı’nda saniye saniye yaşandı.

Başarılarıyla kamuoyunun dikkatini çeken Ampute Milli Takımımız, İngiltere maçında inançları ile gösterdikleri yüksek performansları, göğsümüzü kabartan futbol figürleriyle gönüllerde taht kurdu. Gazi Osman Çakmak’ın attığı son dakika golüyle taçlanan galibiyet, Mehmetçik Vakfı’nı da gururlandırdı. Gazi Osman Çakmak’ı 1997’den beri destekleyen ve onun spora olan sevdasının arkasında duran Mehmetçik Vakfı, reklam filmini başarı dilekleriyle maç öncesinde, tebrik maksadıyla ise maç sonrasında tekrar yayına koydu.

Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Yaşar Bal, yaşanan galibiyetle ilgili olarak; “Dün gece oynanan Ampute Milli Takımı maçı tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizleri de fazlasıyla gururlandırdı, gözlerimizi yaşarttı ve yüreğimizi kabarttı. 1997 senesinde mayına basarak sol bacağını kaybeden evli ve üç çocuk babası, terör gazimiz Osman Çakmak’la çektiğimiz reklam filminin birebir gerçeğe dönüşmesi, Osman’ın tıpkı reklam filminde olduğu gibi, son dakika golüyle bizlere galibiyet ve Avrupa Şampiyonluğu sevincini yaşatması, tüm kelimeleri boğazımızda düğümledi. Şehitlerimiz, şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimiz için ne söylesek, ne yapsak azdır. Ampute Milli takımımızla, kazanmalarının ötesinde verdikleri efsanevi mücadele ve her şey için gurur duyuyoruz. Mehmetçik Vakfı ailesinin fertleri olan, başta Takım Kaptanı Gazi Osman ÇAKMAK olmak üzere Antrenör Gazi Uğur Özcan’ı ve diğer tüm takım oyuncularımız ile yöneticilerini tekrar tebrik ediyor, bu gururu tüm ulusumuza ve bizlere yaşattıkları için hepsine canı gönülden şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA