Sultangazi Belediyesi 7. Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları Sonuçlandı

Sultangazi Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği “Sultangazi Belediyesi 7. Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları” sonuçlandı. 4 takımın mücadele ettiği müsabakayı Erzurum Atlı Spor Kulübü kazandı.

Sultangazi Belediyesi, Orta Asya ve Anadolu’da Türklerin yüzyıllardan beri oynadıkları ata sporu atlı ciridi yaşatmayı sürdürüyor. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Sultangazi Belediyesi Geleneksel Atlı Cirit Müsabakaları”nda Türkiye’nin önde gelen 4 cirit takımı mücadele etti. Esentepe Mahallesi’nde yapılan müsabakaların açılış törenine Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği müsabakalarda Erzurum Atlı Spor Kulübü, Erzincan Safari Atlı Spor Kulübü, Bayburt Balca Atlı Spor Kulübü ve Sivas Önder Atlı Spor Kulübü takımlarından oluşan 32 at ve sporcu kıyasıya yarıştı. Müsabakada birinciliği Erzurum Atlı Spor Kulübü elde ederken, 2’ncilik Sivas Önder Atlı Spor Kulübü, 3’üncülük Erzincan Safari Atlı Spor Kulübü, 4’üncülük ise Bayburt Balca Atlı Spor Kulübü’nün oldu.

Kaynak: İHA