Sadece Rakipleriyle Değil Kendi İkizleriyle De Mücadele Ediyorlar

Samsun’da 9 ikizli kick boks kursunda ikizlerin birbirleriyle mücadelesi nefes kesiyor.

Samsun’da İlkadım Belediyesi ve İlkadım Halk Eğitim Merkezinin işbirliğiyle Yıldıray Çınar Kültür Merkezinde düzenlenen kick boks kursunda 250’ye yakın öğrenci arasında 9 ikiz bulunuyor. 11 yıldır faaliyet gösteren kursta diğer sporcular kadar ikizlerin birbirleriyle mücadelesi de nefes kesiyor.

İkizlerin tek amacının birbirlerini geçmek olduğunu ifade eden kursun hocası Fatih Karagöl, “11 yıldır kick boks antrenörlüğü yapıyorum. Şu anda 250’ye yakın sporcumuz var. Aileler çocuklarını kursumuza kaydetmeye başlayınca sporcu sayımız arttı. Böyle olunca da salonumuza yavaş yavaş ikiz sporcular kaydolmaya başladı.

İkizlerimiz bize ayrı bir keyif veriyor. İkizlerle çalışmak eğlenceli olduğu kadar da yorucu oluyor. Bizi üzebiliyorlar, birbirleriyle kavgacı olabiliyorlar. Genelde biri daha hırçınken diğeri daha sakin oluyor. İkizlerden birisi başarılı olunda, ikizi de onu geçmek istiyor. Tek rakibi ikizi oluyor. İkizini geçemezse dünya şampiyonu da olsa, onun için başarı sayılmıyor” dedi.



"Birbirimize sert vurunca ikimizin de canı acıyor"

Kursun en küçük ikizlerinden olan Nevriye - Sema Aygün (9), “İkizimizle maç yapmak biraz iyi biraz da kötü. Bazen birbirimize sert vurabiliyoruz ama sonradan özür diliyoruz. Birbirimize sert vurunca ikimizin de canı acıyor. Canımız acıyınca da ikimiz birden üzülüyoruz. İkizimle maç yapmak, yabancılarla maç yapmaktan daha zevkli oluyor. Çünkü başkaları bize yabancı geliyor” diye konuştular.

"Birbirimiz arasında hep bir çekişme oluyor"

Aralarındaki maçların çok çekişmeli geçtiğini belirten ikizler Zeynep - Ekrem Turğul, “3 yıldır birlikte bu sporu yapıyoruz. İkiz olarak maç yapmak güzel bir duygu. Arada sırada birbirimize sert vuruyoruz ya da kavga ediyoruz. Sonra da hocamız devreye giriyor. Birbirimizle maç yapmaktan daha çok zevk alıyoruz. Birbirimizle maç yaparken herhangi birimiz sert vursa biz onu tolere edebiliyoruz ama başkasıyla maç yaptığımızda daha sert olabiliyor. Birbirimiz arasında hep bir çekişme oluyor. Genellikle de birbirimizi dövmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştular.

“Birbirimize vurunca içimiz acıyor”

Birbirlerine vurduklarında içlerinin acıdığının altını çizen ikizler Hilal - Aysel Kodan ise, “Bu spora ikizimiz beraber başladık. Beraber çalışmak gayet güzel oluyor. Bazen birbirimize sert vuruyoruz ama aramızda küsme olmuyor. Eğlenceli zaman geçiriyoruz. Rakiplerle maç yapmak daha çok zevk veriyor. Çünkü yabancılarla maç yaptığımızda sert vursak bile içimiz acımıyor. Ama ikizler maç yaptığında birbirimize ser vurunca vicdan azabı çekiyoruz. İçimiz acıyor” ifadelerini kullandılar.

İkizlerin mücadelesi, salondaki diğer sporcular tarafından da merakla takip ediliyor.

Kaynak: İHA