Orhan Okulu'nun Hedefi Altın Kemer

Bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde final oynayan Orhan Okulu, gelecek yıl yapılacak organizasyon için çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor Başpehlivan Orhan Okulu: 'Bu yıl düzenlenen 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finale kaldım ancak İsmail Balaban'a kaybettim. Yılmadan hedefimin arkasında koşmak istiyorum' '28 yaşındayım, daha genç olduğumu düşünüyorum. 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne bir yıldan fazla süre olmasına rağmen hazırlıklara başladım. Hedefim Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 3 yıl art arda başpehlivanlığı kazanarak altın kemerin sürekli sahibi olmak'

ÖMER URAL - Bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde İsmail Balaban'a kaybeden Orhan Okulu, gelecek yıl yapılacak organizasyonda başpehlivanlığa ulaşmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Orhan Okulu, gelecek yıldan itibaren art arda üç yıl başpehlivan olup sürekli altın kemer sahibi olmak için çalışmalarına start verdi.

Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri için Tekirdağ'a gelen Orhan Okulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015 yılında Kırkpınar'da başpehlivan olmasına karşın aynı başarıyı 2016 ve 2017 yıllarında tekrarlayamadığını, gelecek yıldan itibaren art arda 3 yıl ise birincilik kürsüsüne çıkabilmek için çalışmalara vakit geçirmeden başladığını söyledi.

Antalya Döşemealtı Belediyesi adına güreştiğini ifade eden güreşçi, antrenörüyle birlikte yoğun bir antrenman programı hazırladığını, bu süreçte güç kazanmak, rakiplerinin durumunu görmek için de düzenlenecek yağlı güreş organizasyonlarına katılacağını kaydetti.

Yağlı güreşe babasının teşvikiyle başladığını aktaran Orhan Okulu, "Güreşe 8 başında başladım. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde de ilk kez 2000 yılında minik 1 kategorisinde yarıştım ve ikincilik elde ettim." dedi.

- 2000'den beri Kırkpınar'da güreşiyor

Orhan Okulu, Kırkpınar'da çeşitli kategorilerde yarıştığını anlatarak, "2000 yılından beri Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılıyorum. 2013 yılında başpehlivanlık güreşlerinde ilk defa meydana çıktım ve ikinci oldum. 2015 yılında 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finale kaldım ve finalde Osman Aynur'u yenerek ilk defa başpehlivan oldum." diye konuştu.

Bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde İsmail Balaban'a kaybetiğini anımsatan Orhan Okulu, şunları kaydetti:

"Bu yıl düzenlenen 656. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finale kaldım ancak İsmail Balaban'a kaybettim. Yılmadan hedefimin arkasında koşmak istiyorum. 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin hazırlıklarına bir yıl olmasına rağmen başladım. Bu sefer başarılı olup altın kemeri elde etmek istiyorum. 28 yaşındayım, daha genç olduğumu düşünüyorum. 657. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne bir yıldan fazla süre olmasına rağmen hazırlıklara başladım. Hedefim Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 3 yıl art arda başpehlivanlığı kazanarak altın kemerin sürekli sahibi olmak."

Orhan Okulu, çalışmalarına Antalya'da Döşemealtı Belediyesine ait spor salonunda devam ettiğini hatırlattı.

- Haftanın 5 günü antrenman

Antrenörü Kemal Yılmaz da Okulu'nun çok hırslı ve azimli bir güreşçi olduğunu vurguladı.

Haftanın 5 günü yoğun bir antrenman programı gerçekleştirdiklerini aktaran Yılmaz, "Orhan çok çalışkan, hırslı ve azimli bir güreşçi. Antrenmanlarda kendisinden daha uzun ve ağır rakiplerle güreşiyor. Haftanın 5 günü çalışıyoruz. 2018 sezonu başlıyor. 2018'de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finale yükselerek başpehlivanlığı kazanmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA