Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Küçükbakırcı: 'İnşallah tur, ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak. Ayın 10'unda Alanya'da başlayacak, 15'inde de İstanbul'da sonlanacak'

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun ülke tanıtımına katkı sağlayacağını belirterek, "Ayın 10'unda Alanya'da başlayacak, 15'inde de İstanbul'da sonlanacak." dedi.

Küçükbakırcı, organizasyonun tanıtım toplantısında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun bu yıl 53'üncüsünün düzenlendiğini ve turun en üst kategoride yapılacağını söyledi.

Etkinliğe uluslararası katılımın çok yüksek olduğunu ve 15'e yakın takımın mücadele edeceğini anlatan Küçükbakırcı, organizasyona ilişkin tüm ayrıntıların tamamlandığını belirtti.

Küçükbakırcı, turun başarılı şekilde tamamlanacağına inandığını ifade ederek, "İnşallah tur, ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak. Ayın 10'unda Alanya'da başlayacak, 15'inde de İstanbul'da sonlanacak." dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da 2020 Uluslararası Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası'nın Sakarya'da yapılacağını belirterek, "Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun başlangıç noktasında yeni tecrübeler edinmek üzere bugün buradayız." şeklinde konuştu.

Tanıtım toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile kızı Dilruba Zeynep Kalın da yer aldı.

- Dünyaca ünlü sporcu ve takımlar mücadele edecek

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu" 1963 yılında "Marmara Turu" olarak başladı.

Türkiye'nin dünya çapındaki en prestijli spor organizasyonları arasında yer alan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 53'üncüsü, 10-15 Ekim tarihlerinde, ilk kez "World Tour" kategorisinde gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 2017'den itibaren Uluslararası Bisiklet Birliğince (UCI) bisiklet sporunun en üst düzey kategorisi olan "World Tour" (PRO) kapsamına yükseltildi.

Uluslararası takvimin "tek kıtalararası bisiklet yarışı" olan turda, son dönemde olduğu gibi bu sene de dünyaca ünlü sporcu ve takımlar mücadele edecek.

Tur, 10-15 Ekim 2017 tarihlerinde, 6 etapta düzenlenecek ve Alanya'dan başlayıp İstanbul'da sona erecek. Bin 22 kilometrelik tura, 11 ülkeden 13 takım katılacak. World Tour kapsamına girmesiyle birçok pro takım ve ünlü bisikletçi de bu yıl etaplarda pedal basacak.

Ülke tanıtımı açısından büyük öneme sahip organizasyon, naklen ve banttan yayınlarla 120'den fazla ülkede izlenebilecek.

Kaynak: AA