Darendeli Genç Güreşçiler İl Birincisi Oldu

Spor Genel Müdürlüğü Okul Sporları tarafından düzenlenen, Malatya 15-16 Yaş Grubu Yıldızlar Serbest ve Grekoromen Güreş İl Birinciliği Şampiyonasında Darendeli genç sporcular takım halinde il birincisi oldu.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği güreş turnuvasında 'serbest dalda', Darende Mesleki ve Teknik Lisesi'nden katılan 12 öğrencinin 4'ü dereceye girerek il birinciliği elde etti.

Özel Hacı Naciye Ateş Okullarından katılan 13 güreşçiden 6'sı da derece yaparak takım halinde il ikincisi oldu.

Darende İlçe Gençlik Spor Müdürü Mithat Böke, gazetecilere yaptığı açıklamada, müsabakalar sonucunda öğrencilerinin 4 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalyayla döndüğünü belirtti.

İlçede geçmişten bugüne güreş sporuna büyük önem verildiğini hatırlatan Böke, 'İlçemizde uzun yıllardır karakucak güreşleri yapılıyor. Darende geçmişten bugüne güreşçi yetiştiren bir ilçedir. Öğrencilerimiz elde ettiği başarıyla da bunu bir kez daha kanıtlamış oldu.' dedi.

Böke, 4 sporcu ile bölge elemelerine katılacaklarını, daha büyük şampiyonlukların elde edilmesi için çalışmaları sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA