MŞÜ'de Yatırım İhalesi Yapılacak

Muş Alparslan Üniversitesi'nde (MŞÜ) inşa edilecek, 12 milyon lira tutarındaki açık spor tesislerinin ihalesi 2 Şubat'ta yapılacak.

MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, yaptığı yazılı açıklamada, üniversitede 5 bin seyirci kapasiteli FİFA standartlarına uygun sahip açık spor tesislerinin yapılacağını ifade etti.

Tesisin yapım ihalesinin üniversitenin Senato Salonu'nda 2 Şubat'ta saat 14.30'da gerçekleştirileceğini aktaran Rektör Polat, şunları kaydetti:

'Üniversitemizin ve Muş'un tüm gereksinimleri düşünülerek hazırlanan projemizin bir bölümü FİFA standartlarında uygun bir futbol sahası, atletizm pisti ve spor salonları, diğer bölümü ise biri açık diğeri kapalı 2 tenis kortu, 2 halı saha, buz ve paten pisti ile çok amaçlı küçük sahanın oluşturulduğu 2 farklı bölümden meydana gelmektedir. Tamamı çelik konstrüksiyonla yapılacak olan arttırılabilir niteliklere sahip 5 bin kişi kapasiteli kapalı tribün, çağdaş motiflerle bezenmiş ve modern bir görüntü sergileyecek. Cirit atma, uzun atlama, gülle ve disk atma sahaları yer alacak. Tesis 10 bin metrekare alanı kapsayacaktır.'

Futbol sahası tribünlerinin altında öğrencilerin teorik dersleri için 8 sınıf ve antrenman alanlarının da yer alacağını bildiren Polat, böylelikle sporsever tüm öğrencilerin sürekli sporla iç içe olacağını dile getirdi.

Polat, 'Yeni dönemde yaptığımız tüm projelerimiz gibi bu projemizde de aydınlatma için LED ampuller kullanılarak açık spor tesislerimiz güçlü ışıklandırma sistemiyle gece de spor yapabilme imkanına sahip olacak.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA