Hearts Galibiyeti Celtic'e Rekor Getirdi

Sahasında Hearts'ı 40 yenen İskoç ekibi, lig ve kupa maçlarında yenilmezlik serisini 27 maça çıkararak kulüp rekoru kırdı.

İskoçya 1. Futbol Ligi'nde (Premiership) bugün oynadığı maçta Hearts'ı 4-0 yenen lider Celtic, lig ve kupa maçlarında yenilmezlik serisini 27 maça çıkararak kulüp rekoru kırdı.

Ligde 64 puanla lider durumda bulunan Celtic, McGregor'un golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladığı 22. hafta karşılaşmasında, Sinclair (2) ve Roberts'ın golleriyle sahadan 4-0 galip ayrıldı. Teknik direktör Brendan Rodgers yönetimindeki yeşil-beyazlı ekip, lig ve kupa maçlarında yenilmezlik serisini 27 maça çıkardı ve 50 yıllık kulüp rekorunu geride bıraktı.

İskoç temsilcisi bu sezon oynadığı 22 lig, 4 Lig Kupası ve 1 İskoçya Kupası maçında yenilgi yüzü görmedi. Bu karşılaşmalarda 73 gol atan Glasgow ekibi, 14 gol yedi.

Celtic, Portekiz'in başkenti Lisbon'da oynanan ve Inter Milan'ı 2-1 yenerek UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazandıkları 1966-67 sezonunda 26 maçlık seri yakalamıştı.

Bu sezon ligde 22 maçta sadece bir kez berabere kalarak puan kaybeden yeşil-beyazlılar, ezeli rakibi Glasgow Rangers'ın 22 puan önünde tarihinin 48. şampiyonluğunu kovalıyor.

Kaynak: AA