Bursa'da, Atatürk Stadyumu Yaşam Alanı Olacak

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, Bursa Büyükşehir Belediyesince yıkım çalışmaları tamamlanan ve meydan projesiyle 'yaşam alanı' haline getirilecek Atatürk Stadyumu'na ilişkin, 'Olmazsa olmaz kamuoyu destekli bir mücadelenin sonunda Bursalının beklentilerinin dikkate alındığını görmek, bize mutluluk verdi.' dedi.

Şimşek, Bursa Akademik Odalar Birliğinde gerçekleştirilen basın toplantısında, Bursa Büyükşehir Belediyesince yapımı gerçekleştirilecek 'Atatürk Stadyumu ve Meydanı' düzenleme çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Stadyum ve meydanın gösteriminin yapıldığı haliyle hayata geçirilmesinin takipçisi olacaklarını belirten Şimşek, 'Kentin beklentilerine uygun şekilde ilerleyen projenin takipçisi olacağız ve ortaya çıkabilecek olası sıkıntılara müdahale etmekten geri durmayacağız.' diye konuştu.

Kent merkezindeki en büyük yeşil alan Kültürpark'a bitişik Atatürk Stadyumu ve çevresinin belediye yönetimlerince düzenleneceğini anımsatan Şimşek, şunları kaydetti:

'Atatürk Spor Salonu ve yüzme havuzuyla birlikte Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın mülkiyetinde olan bu alan, Cumhuriyet'in ilk yıllarından beri spora tahsis edilmiştir. Sadece futboldaki Türkiye şampiyonluğu, milli maçlar değil, atletizm, boks, jimnastik gibi diğer spor dallarının karşılaşmalarını da yaşamış olan Atatürk Stadyumu, kent belleğinde silinmez izlere sahiptir. Atatürk adını yaşatan bir Cumhuriyet aksı olarak tanımlanan bu alan için yapılan hukuksal mücadelede, bilirkişi raporları ve mahkeme kararları, haklılığımızı kanıtlamıştır. Olmazsa olmaz kamuoyu destekli bir mücadelenin sonunda Bursalının beklentilerinin dikkate alındığını görmek, bize mutluluk verdi. Çirkin eklentilerden kurtulup, şeref tribünü, atletizm pisti ve çimlerine Bursaspor'un Türkiye Şampiyonluğu işlenmiş yeşil sahasının korunarak, stadyum çevresinin Kültürpark ile bütünleşmesi yoluna girildiğini düşünüyoruz.'

Şimşek, Atatürk Stadyumu ve Meydanı düzenlemesinin betondan, demirden, taştan, tuğladan çok daha öte anlamlar barındırdığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA