Judoda Hedef Güçlü Altyapı İle Olimpiyat Madalyası

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Huysuz: 'Judoyu bilen bir nesil yetiştirmek için projelerimiz var. Türk judosunun daha iyi yerlere geleceğini düşünüyoruz' 'Uzun yıllardır bu camianın içinde biri olarak her türlü sıkıntı ve sorunları biliyoruz. Bunun için yapacağımız yeni çalışmalarla olimpiyatlarda madalya alan bir takım oluşturmak istiyoruz''Bizim yeni hedefimiz 78 sıklette 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gidebilmek'

HAYATİ AKÇAY - Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, hedeflerinin güçlü bir altyapı oluşturarak olimpiyatlarda madalya kazanmak olduğunu söyledi.

Ordu'da 26-29 Ocak'ta gerçekleştirilecek Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası için kente gelen Huysuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de judonun son 8 yıldır ivme kazandığını belirtti.

Bunu daha ileriye götürmek için çalıştıklarını dile getiren Huysuz, 'Judoyu bilen bir nesil yetiştirmek için projelerimiz var. Türk judosunun daha iyi yerlere geleceğini düşünüyoruz.' dedi.

Huysuz, ilk hedeflerinin 2020 yılının takımını oluşturmak olduğuna işaret ederek, 'En büyük hedefimiz ise 2024 yılının takımını oluşturmak. Yapacağımız planlı çalışmalarla gelecekle ilgili kaygılarımızı ortadan kaldıracağız. Hedefimiz, güçlü bir altyapı oluşturarak olimpiyatlarda madalya almak.' ifadesini kullandı.

Altyapıya çok önem verdiklerini vurgulayan Huysuz, Türkiye'de her spor branşına destek verildiğini, judonun da bunlardan biri olduğunu, federasyon olarak bu imkanı çok iyi değerlendirmek istediklerini söyledi.

-'Tüm illerde judoyu aktifleştireceğiz'

Huysuz, lisanslı sporcu sayısını artırmanın yollarını arayacaklarını kaydederek, şunları söyledi:

'Şu anda aktif judo yapan yaklaşık 21 bin sporcumuz var. Bu sporcu sayısını daha da artırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda 79 ilimizde ise judo sporu yapılıyor. 2 ilimizde de judo sporunu başlatmak için görüşmelerimizi yaptık. İnşallah tüm illerimizde judoyu daha aktif hale getirerek olimpiyatlarda madalya kazanan sporcular yetiştirmek. İnşallah yapacağımız planlı çalışmalarla gelecekle ilgili kaygılarımızı ortadan kaldıracağız.'

Daha önce ülkesine madalya kazandırmış sporcuların, çeşitli nedenlerden dolayı judodan uzaklaştığını belirten Huysuz, 'Bu arkadaşlarımızı yeniden judonun içerisine dahil etmek için çalışmalar başlattık. Federasyon olarak bu insanlardan faydalanmamız gerektiğini düşünüyoruz. Tüm illerde başta spor il müdürlüklerimizle yapacağımız çalışmalarla onları tekrar kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Bu arkadaşlarımızın katkılarıyla Türk judosunun daha ivme kazanacağını düşünüyoruz.' diye konuştu.

- 'Başaracak kapasitemiz var'

Dört olimpiyat boyunca madalya alamadıklarını anımsatan Sezer Huysuz, şöyle devam etti:

'Bu konuda eksiklerimizi biliyoruz. Uzun yıllardır bu camianın içinde biri olarak her türlü sıkıntı ve sorunları biliyoruz. Bunun için yapacağımız yeni çalışmalarla olimpiyatlarda madalya alan bir takım oluşturmak istiyoruz. Bunu da başaracağımıza eminim. 2016 Rio'da bir beşincimiz var. Şimdi bizim yeni hedefimiz 7-8 sıklette 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gidebilmek. Eğer hedeflediğimiz oranda olimpiyatlara katılma şansı elde edersek madalya şansımız daha da artacak. Federasyon olarak bunu yapabilecek kapasitemiz var. İnşallah bütçenin kullanımı noktasında doğru adımları atarak bu hedeflerimize ulaşacağız.'

Huysuz, ilk olimpiyatta alacakları bir altın madalyanın judoyu yeniden zirveye taşıyacağını bildiklerini ifade ederek, bunun için de çalışmalarını daha titiz ve programlı yaptıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA