Evkur Yeni Malatyaspor'da Futbolcular Şampiyonluk İçin Kararlı

TFF 1. Lig ekiplerinden Evkur Yeni Malatyaspor’un kalecisi Ertaç Özbir ve orta saha oyuncusu Godson Azubuike, takımın son durumu ve şampiyonluk şanslarıyla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

Ertaç Özbir, kendisine kalede şans veren hocası İrfan Buz’a teşekkür ederek, “Hocama teşekkür ediyorum bana bu şansı verdiği için. Ben de bu şansı layıkıyla yerine getirdiğim için tabi çok mutluyum” dedi.

Nurettin Soykan Tesisleri’nde gazetecilere açıklamada bulunan Ertaç ve Azubuike, şampiyonlukla ilgili iddialı konuştu.



Ertaç: “Biz sahaya çıkacağız elimizden geleni yapacağız”

Sakatlıkların başarılı sonuçlar almalarının önünde bir engel olamayacağını kaydeden Ertaç, “İster tek ayak olalım, ister çift ayak olalım, kim olursa olsun çıkıp elinden geleni yapacaktır. Buna kimsenin kuşkusu olmasın. Hocama teşekkür ediyorum bana bu şansı verdiği için. Ben de bu şansı layıkıyla yerine getirdiğim için çok mutluyum. Takım açısından da şu sıralar iyi gidiyoruz. Bazı şansızlıklarımız oluyor. Belki sahadan dolayı, belki başka nedenlerden dolayı sakatlıkları veriyoruz şuan. Ama olsun bunlar bizim için önemli değil. Biz sahaya çıkacağız elimizden geleni yapacağız” dedi.



“Şampiyon olarak gidip, oradan şampiyon olarak dönmek istiyoruz”

Ertaç, şampiyonluk şanslarını da değerlendirerek, “Ligin ikinci yarısı daha farklı ve zor geçer. Çünkü bazı takımlar ligde kalma mücadelesi veriyordur, bazı takımlar çıkma mücadelesi veriyordur. Bizimde tabi hedefimiz şampiyonluk. Bu yolda ilerlemek istiyoruz. Önümüzde Samsun maçı var. Bu maçtan da galip gelmek istiyoruz. Şampiyon olarak gidip, oradan şampiyon olarak dönmek istiyoruz. Tek amacımız bu. Konsantremiz bu yönde” diye konuştu.



“Hedefim ilk önce Malatyaspor’u Süper Lig’e çıkarmak”

Ertaç, hedefleri arasında Süper Lig’de oynamak olduğunu da kaydederek, “Hedefim ilk önce Malatyaspor’u Süper Lig’e çıkarmak. Devamında da zaten ligde kalıcı olmak. Malatyaspor isterse de öncelikle takımımla oturup, konuşup anlaşmak isterim. Öncelikle şuandaki bütün düşüncem Malatyaspor’dur. Ben elimden gelen mücadeleyi göstereceğim. İnşallah sezon sonu şampiyon olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın, herkesten dua bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Azubuike: “Şampiyonluğa inanıyoruz”

Orta sahanın önemli ismi Nijeryalı Azubuike ise yaptığı açıklamada, “Çok sıkı çalışıyorum, bunu söylemeliyim. Gerçekten çok sıkı çalışıyorum, bu da sahaya yansıyor. Bunun semeresini alıyorum” dedi.

Azubuike milli takıma çağrılmayışıyla ilgili de açıklamada bulunarak, “Tabi Nijerya gruplardan çıkamadı. Şampiyonda yok. Bu yüzden çağırmadılar. Bekliyordum tabi. Ama yine de bekliyorum. Ne zaman görev gelirse milli takımdan seve seve giderim” ifadelerini kullandı.

“Takım olarak özverili çalışacağız”

Ligdeki konumları itibariyle iyi bir noktada olduklarını belirten Azubuike, “Hem ikinciliğin tadını çıkarmamız gerekiyor. Bunun için çok çalışıyoruz. Ayrıca çok çalışmaya da devam etmek gerekiyor. Bütün takım olarak da özverili çalışacağız. Şampiyonluğa inanıyoruz. Yolun sonunda şampiyonluk gelecektir. Bu hafta oynayacağım Samsun maçı da zor olacak. Onlar için de bizim için de zor bir maç. Onlar alt sıralardan kurtulmak istiyorlar tabi. Ama biz de yenip liderliğimizi devam ettirmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA