Çatak'ta Yetenekli Sporcular Keşfediliyor

Çatak'ta, Halk Eğitim Merkezince futbola yeteneği olan genç sporcuların yetiştirilmesi amacıyla açılan futbol okulunda yetenekli sporcular keşfediliyor.

Geleceğin yıldızlarını keşfederek Türk futboluna kazandırmak amacıyla Aydın'dan gelen menajer Turan Sav, Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül'ün izniyle sporcular arasında müsabaka düzenledi.

Düzenlenen müsabakada, 2 futbolcu akademiye seçilirken 4 oyuncu da izlemeye alındı.

Sporculara, Aydın Nazilli Belediyespor tarafından spor disiplini, teknik, taktik ve koordinasyon eğitimlerinin verileceği bildirildi.

Aralıksız eğitimlere tabi tutulacak futbolcuların, profesyonel turnuvalara katılarak deneyimlerini arttıracakları belirtildi.

Müsabayı izleyen Kaymakam Akgül, ilçede gençlerin keşfedilmesinin kendileri için önemli olduğunu belirtti.

Akgül, 'Bizler elimizden geldiğince bu tür özel yetenekleri olan gençlerimize destek olmaya çalışıyoruz. İşin böyle profesyoneller tarafından ele alınması ise son derece güzel bir durum. Gerçekten kendine güvenen, inanan ve kendini göstermek isteyen futbolcuların fırsatları değerlendirmesi gerektiğine, genç yetenekleri Türk futboluna kazandırmanın önemli olduğuna inanıyorum. Bu yaşlarda bu işin eğitimini alarak profesyonelce yetişen gençlerimizi ileride çok iyi yerlerde göreceğiz.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA