'Ödünç Ayakkabılı' Şampiyona Gaziemir Belediyesi Desteği

Atlet Emir İlbasan:'Artık hayallerime kavuşacağım'.

Geçen yıl bir cips firmasının 'Türkiye'nin en hızlısı' yarışmasında ödünç ayakkabıyla yarışan Emir İlbasan, 2003 doğumlular içinde 100 metrede Türkiye birincisi olduğu organizasyonun ardından Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu oldu.

Gaziemir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Emir İlbasan'ın beden eğitimi öğretmeni Kerem Osanmaz'ın tavsiyesiyle antrenör Adnan Yahşi ile çalışmaya başladığı belirtildi.

Bir cips firmasının 'Türkiye'nin en hızlısı' yarışmasına katılmak için bir arkadaşından spor ayakkabısını ödünç alan Emir'in yarışmada 2003 doğumlular içinde 100 metrede İzmir elemelerinin ardından şampiyona rekoru kırarak, 12,13’lük derecesiyle birinci olduğu bildirildi.

'Destek bulamazsam maddi imkansızlıklar yüzünden atletizme devam edemeyeceğim. Çünkü çalışıp aileme yardım etmem gerekiyor' diyen Emir'in bu açıklamasının ardından Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol'un genç atleti Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesine aldığı kaydedildi.

İlbasan ile Yahşi'yi makamında kabul eden Şenol, genç sporcunun azminin, yeteneğinin ve başarı öyküsünün çok önemli olduğunu belirterek, 'Genç atlet Emir artık bizim kulübümüzde. O artık tüm Gaziemir’in sporcusu. Rekortmen şampiyonumuzun adını ilerde daha çok duyacağız.' ifadelerini kullandı.

- 'Artık hayallerime kavuşacağım'

Emir İlbasan ise Jamaikalı Atlet Usain Bolt'u örnek aldığını belirterek, şunları kaydetti:

'Öğretmenlerimin desteği sayesinde bu günlere geldim. Ancak maddi durumumuz el vermediği için atlet olamamaktan çok korkuyordum. Belediye başkanımız Halil İbrahim Şenol sayesinde artık hayallerime kavuşacağım. Belediye başkanıma, antrenörüme ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum.'

Antrenörü Adnan Yahşi ise Emir'in çok yetenekli bir sporcu olduğunu, desteklerle çok başarılı sonuçlar alacağına inandığını belirtti.

Kaynak: AA